Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обединяват всички структури, свързани с безопасността на пътя

Политика

Обединяват всички структури, свързани с безопасността на пътя

Обединяват всички структури, свързани с безопасността на пътя - Tribune.bg
Снимка:

Основната функция на новия орган ще е да упражнява контрол

Всички служби в държавата, които имат отношение към пътната безопасност, ще се консолидират в една структура. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев след заседанието  на правителството днес. Новата структура ще има контролна функция и ще има преки отговорности към политиката за пътна безопасност.

Това означава обединяване на всички структури, свързани с безопасността на пътя – МВР, МВР, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие, Агенция "Пътна инфраструктура" и други ведомства.

„Всички сме на едно мнение, че промяна трябва да има“, заяви вицепремиерът след среща на институциите при премиера Бойко Борисов.

Това обаче не означава, че КАТ ще бъде изваден от МВР. Освен това няма да се назначават нови чиновници. Ще бъде използван капацитета на отговорните сега министерства, както и на неправителствени организации и специалисти.

"Коментираше се това, че това звено не бива да е под шапката на отделно министерство. Трябва да е максимално близо до Министерския съвет или директно подчинено на премиера, за да има достатъчна институционална мощ, за да може да разпорежда на министерствата", заяви Дончев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети