Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областната управа на София ще обжалва решението на съда за Паметника на Съветската армия

Политика

Областната управа на София ще обжалва решението на съда за Паметника на Съветската армия

Областната управа на София ще обжалва решението на съда за Паметника на Съветската армия - Tribune.bg
Снимка:

България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор

Областният управител на София е подготвил обжалване на решението на съда за спиране на действията по демонтажа на Паметника на Съветската армия. Това съобщи премиерът Николай Денков. „Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, те са достатъчно ясни. Нека да върви процедурата и ще видим крайния резултат“, посочи премиерът.

Според министър-председателя монументът разделя българското общество. „Има аргументи. Когато тече съдебно дело, не е редно друг да казва дали е правилно или неправилно. Съдът ще каже. Това, което мога да кажа, е, че се оспорва както допустимостта на искането, така и решението на първата инстанция“, обясни той.

Денков поздрави България с приемането на териториалните планове.

„Става дума за много сериозна сума за развитие на тези региони. Ако се бяхме забавили със седмица, щяха да изчезнат 100 млн. евро, както изчезнаха миналата година. Това е чудесна новина за хората в тези региони. Тези планове съответстват напълно на това, което сме договаряли и със синдикатите. Напълно съответстват и на споразумението, което сключихме с тях, със 7-те точки, потвърдени от Народното събрание. Отпушихме процеса за влизане на инвестиции в тези региони“, заяви Николай Денков.

Българският премиер коментира членството на България в Шенген с думите, че вярва в чудесата и преговорите продължават.

Относно приетите от Народното събрание промени в Конституцията българският премиер отказа да коментира думите на президента.

„Тази реформа е необходима, беше обяснена ясно, съдът и прокуратурата трябва да са независими. Главният прокурор трябва да има механизми, които да го контролират. Емоциите нямат нищо обща със същината. Текстовете са консултирани с Венецианската комисия. Те адресират проблеми, стоящи пред нас от 10 години. Ако болката е за промените със служебното правителство, това, което адресират тези проблеми, е, че България, като парламентарна република, не бива да оставя еднолична власт чрез парламентарен контрол за дълго време. Промените са полезни. Христо Иванов каза, че това е само началото на процеса. Трябва да се променят няколко закона. Да се променят няколко състава. Процесът започва по правилния начин", каза още Николай Денков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети