Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областните на „Промяната” водят война с кметовете

Политика

Областните на „Промяната” водят война с кметовете

Областните на Промяната водят война с кметовете - Tribune.bg
Снимка:

По разпореждане на Стефан Красимиров,  областен управител на област Враца, е изискана информация от общинските администрации на територията на областта за въведени или предвиждани мерки за ограничаване  потреблението на електричество. Това става ясно от публикация на местния сайт „Конкурент“.

Към 1 февруари режим на уличното осветление е въведен в общините Оряхово и Криводол и в някои от населените места в община Козлодуй, като е ограничено и осветлението в парковете и градините. Възнамеряват да въведат режим на улично осветление общините Борован, Бяла Слатина, Враца и Мизия.

Областният управител обръща внимание на кметовете на общините от област Враца, че съгласно чл. 92, ал.1  от Закона за устройство на територията, външно изкуствено осветление на улици, площади, паркове, градини и други недвижими имоти - публична общинска собственост, задължително се осигурява от общините с цел създаване на условия за безопасно нощно движение, както и на подходящ нощен облик на населените места.

При постъпили жалби от граждани срещу заповеди на кметове на общини за ограничаване на уличното осветление в тъмната част на денонощието,  тези заповеди ще бъдат проверявани по реда на чл. 45, ал. 1 от ЗМСМА, и съответно - отменяни от областния управител като незаконосъобразни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети