Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областният на БСП в Добрич подаде оставка, нарече резултата „провал”

Политика

Областният на БСП в Добрич подаде оставка, нарече резултата „провал”

Областният на БСП в Добрич подаде оставка, нарече резултата провал - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на областната структура на БСП Добрич Румен Мунтянов е подал оставка на снощното заседание на партията. Пред радио „Добруджа” той обясни, че резултатите на социалистите са провал и заяви, че решението му е базирано на глобалните данни, а не на постигнатото в Добрич.

Спад има и в доверието към партията в града, но то не е много различно от предишния вот. Сега подкрепата към БСП в Добрич е 13, 97%, на предишните избори са ги подкрепили 14, 52 на сто, а през април миналата година цифрата е била 19, 33. „Партията не съумява да задържи едно стабилно мнозинство, а по-скоро има тенденция на намаляване на симпатизантите, на хората, които се припознават в лявата идея. Не приемам до голяма степен това, което се случва национално, респективно и на местно ниво”, казва той. 

Мунтянов, който е политолог по образование, смята, че БСП биха могли да седнат на масата на преговори с ГЕРБ, но това според него е краен вариант. Той все пак прогнозира, че ще бъде съставено правителство, но БСП няма да бъде част от него.

„Разумът в тази ситуация изисква макар и дори в непълен хоризонт, да има правителство, което да предприеме съответните мерки, защото нещата, които се случват в и извън страната, не са за подценяване”, коментира още той. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати