Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областният председател на ДСБ-Бургас влиза в листата на ГЕРБ в Несебър

Политика

Областният председател на ДСБ-Бургас влиза в листата на ГЕРБ в Несебър

Снимка:

Областният председател на ДСБ-Бургас Ивайло Ляхович ще бъде в листата на ГЕРБ за местните избори в Община Несебър. Това стана ясно след проведените номинационни събрания на ГЕРБ в общината. Ляхович се счита за близък до силната местна фигура Атанас Терзиев, който пък ще бъде кандидат за кмет на Несебър, пише Lupa.bg.

Името на Ляхович се лансира от няколко години в редиците на традиционната десница. Той бе кандидат за депутат от Реформаторския блок и Нова република. След това пое Областното ръководство на ДСБ. Причината бе, че националното ръководство и тогавашния тъмносин лидер д-р Георги Митев изпаднаха в конфликт, а Митев напусна ДСБ и се завърна в СДС, несъгласен с водената политика от Радан Кънев.

Още по време на Европейските избори Ляхович бе забелязан да присъства на редица събития, организирани от ГЕРБ.

Само два месеца преди изборите явно ДСБ в Бургас ще трябва да търсят на пожар заместник на Ляхович. Още не е ясна и съдбата на „Демократична България“ в областта. Дали обединението ще се яви единно на изборите остава под въпрос.  


Коментари (2)

123 Всички умни хора радетели за демокрация да напуснат патерицата на бсп-дсб и уж демократична бг
10.08.2019 17:55 / Отговор
12444 Общинският съветник Марта Георгиева, която е едно от лицата на Демократична България в Столична община е на хранилка към ГЕРБ. Тя получава всеки месец по 5 хиляди лева от борда, в който участва.
12.08.2019 12:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още