Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областният управител на Бургас търси отговори на казуса с кмета на Несебър

Политика

Областният управител на Бургас търси отговори на казуса с кмета на Несебър

Областният управител на Бургас търси отговори на казуса с кмета на Несебър - Tribune.bg

Пита ОИК какво да прави, след като избраният Николай Димитров е в ареста

Областният управител на Бургас търси отговори на заплетения казус с арестувания кмет на Несебър, който бе избран за нов мандат. Николай Димитров е в ареста за купуване на гласове. Въпреки това спечели местния вот в морския град още на първи тур.

От ЦИК отказаха да се произнесат по казуса. Така областният управител Вълчо Чолаков се обръща към Общинската избирателна комисия, съобщава БНР.  Комисията трябва да отговори на въпросите около казуса. Един от тях е докога временно изпълняващият длъжността кмет на Несебър ще заема тази длъжност. Не е ясно и дали новият общински съвет може да назначи нов временно изпълняващ тази длъжност.

Освен това остава въпросът кога следва да се считат за прекратени правомощията на новоизбраният кмет Николай Димитров, след като той няма да положи клетва.

Областният управител Вълчо Чолаков продължава да твърди, че за тълкуването на тези въпроси компетентен орган е ЦИК. От там обаче са му отговорили, че са правоприлагащ орган и не могат да дават тълкуване на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп