Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Областният управител на Смолян назначил роднини и счетоводителката си?

Политика

Областният управител на Смолян назначил роднини и счетоводителката си?

Снимка:

Новият областен управител на Смолянска област, назначен от служебното правителство - Стефан Сабрутев, назначавал свои роднини и счетоводителката на фирмата си в администрацията, съобщава breaking.bg.

Той е два мандата общински съветник от БСП в Смолян и два пъти неуспешен кандидат за кмет на града, издигнат от столетницата, но побеждаван от сегашния кмет Николай Мелемов от ГЕРБ.

За зам.-директор на ОДМВР-Смолян е поставен Костадин Пачеджиев. Сабрутев е кум на Пачеджиев, но това не прави никакво впечатление нито на Янев, нито на назначилия го Бойко Рашков. За управител на базата на Министерски съвет в Пампорово, сладка и доходна държавна служба, Сабрутев урежда Евгений Атанасов, съпруг на… пиарката му. Атанасов е стар, проверен, другар и кадър на БСП. Бил е в екипа на кметицата от БСП Дора Янкова.

Сабрутев успява да изчегърта ръководството на Южноцентрално държавно предприятие, защото било от ГЕРБ. Веднага след това областният управител на Смолян урежда в УС на Южноцентралното държавно предприятие…счетоводителката на фирмата си Николина Чолакова. Назначението на този ценен кадър се забави доста заради отказ от вписване на новото ръководство на държавното предприятие в Търговския регистър.

Социалистът Сабрутев информира Рашков, че горски „купували гласове“ преди изборите. Твърденията на Сабрутев и Рашков изобщо не се доказаха, но това не попречи  горските директори от Велинград и Смолян да бъдат викани на разпит в полицията, а директорът на Кирково дори бе арестуван без никакви доказателства. Въпреки полицейският терор върху невинни хора не бе доказан нито един случай на купуване на гласове.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още