Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обмислят импийчмънт на президента

Политика

Обмислят импийчмънт на президента

Снимка:

Има сериозни доказателства за търговия с влияние, каза Ячев

Депутати от мнозинството вече обсъждат възможността за отстраняване на Румен Радев от президентския пост чрез импийчмънт покрай скандалите с търговия на влияние на „Дондуков“ 2 и призива на държавния глава за бунт след спецакцията на прокуратурата в четвъртък, пише „Монитор“. Това стана ясно от коментар по темата на депутата от „Обединение патриоти“ Борис Ячев. 

„Говорим за война на институциите, която не е започната от изпълнителната власт, не е изключено да доведе ставащото до импийчмънт на президента. За първи път имаме и сериозни доказателства, свързани с търговия с влияние. Отговорът на прокуратурата е адекватен“, заяви народният избраник в ефира на Bulgaria on air.

По думите му в последните години НСО се въвлича непрекъснато в скандали. „За мен беше интересно изявлението на Румен Радев относно това кой да бъде охраняван от НСО, че това решение се взимало от представители на изпълнителната власт. Ще направим спешни законодателни промени, с които да дадем на шефа на НСО да определя кой, за колко време, как да се охранява“, каза още депутатът от НФСБ.  

 


Коментари (12)

Ален Клайн Думата “импийчмънт” нито съществува в българския език, нито присъства в българската конституция. Моля придържайте се към журналистическия етикет и езиковите норми на българкия книжовен език. Несериозно е за медия и е непрофесионално от страна на автора.
10.07.2020 12:28 / Отговор
Джедай Тотю А присъства в българската конституция задължението президентът да държи на служба служител, обвинен в шпионаж в полза на една държава, от която не купихме самолети?
10.07.2020 13:32
Дрон Гьотев И Първа Дама не съществува в българската конституция, но една парцалеса се вживява в ролята, което е също толкова несериозно и смешно!
10.07.2020 15:18
Вчера прокуратурата грубо погази конституцията и законите на България. Това е активно мероприятие на ДС, мутрите и кукловодите, които упражняват властта чрез мутрата Борисов, но се вижда краят им. Вчера видях много млади хора с деца, цвета и бъдещето на България, които не са партийно оцветени, които ще изметат хунтата и бухалките, ще си върнем правовата държава и демокрацията, но без калинки, неграмотни юристи, цигани, които гласуват за тях.
10.07.2020 12:39 / Отговор
k Нали ще можеш да ни поясниш кои ще дойдат на мястото на тези, които са демократично избрани чрез избори? Няколко имена, ако не те затруднявам прекомерно?
10.07.2020 13:26
Джедай Тотю Алоу, „Вчера“, я да продумаш откога секретар на президента, обвинен в шпионаж за чужда държава, се смята за лице с имунитет и недосегаем? И защо да не може прокуратурата да го арестува, а?
10.07.2020 13:29
до пропутинския олигофрен ВЧЕРА Оти не си ЕПМ смрадлив червен кърлеж
10.07.2020 15:52
Kepov Хора, крайно време е да оставим ГЕРБ да починат от тези лайна. Нека управляват поне една година червените (с всичките си нови разцветки). Нека тези "много млади хора с деца, цвета и бъдещето на България, които не са партийно оцветени" да видят какво ги чака, защото са забравили или не са виждали какво е. Заслужават урок, тези, късопаметната маса овце.
10.07.2020 17:17
кесо Абе Румбата няма какво да му мисли толкоз ами да вземе да последва примера на своя скъп таварищ Путин и да направи един "честен" /като в Расеята де/референдум за промяна и на българската Конституция в която да се запише, че той е президент докато нашият "голям благодетел" таварищ Решетников не намери друг на негово място. А както знаем таварищ Решетников "истински обича" България и в близките 30 години няма да намери друг "достоен" като Румбата. Ама да не забрави да върне и останалите 52% от Техноимпекс на другарката Корни, че тя "горката" много "пострада" от таз "пуста" демокрация.
10.07.2020 12:50 / Отговор
k „Румбата“ няма да се занимава с референдуми, ами направо ще обяви военно положение!
10.07.2020 13:33
Mariana K Защо така си изкалчвате езика и пишете тази смешна дума "импийчмънт"??!! Hие си имаме Българска дума "дискредитиране". Престанете да се гаврите с Българския език и да го унищоявате!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.07.2020 21:57 / Отговор
Mariana K Защо така си изкалчвате езика и пишете тази смешна дума "импийчмънт"??!! Hие си имаме Българска дума "дискредитиране". Престанете да се гаврите с Българския език и да го унищожaвате!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.07.2020 21:59

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още