Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обмислят изключване на Корнелия Нинова от БСП

Политика

Обмислят изключване на Корнелия Нинова от БСП

Обмислят изключване на Корнелия Нинова от БСП - Tribune.bg
Снимка:

С нея си отиват и други знакови лица

„Изпълнителното бюро на свое заседание взе решение да предложи на Националния съвет да обсъди двете най-тежки мерки за партийно въздействие – едногодишно наказание и изключване. Известили сме членовете на съвета, чието поведение ще бъде разгледано, и се надявам в неделя да присъстват на заседанието, а не да се крият по кафенетата около „Позитано”, заяви Зафиров в интервю пред „168 часа“.

„Нинова загуби моралното право дори да е лидер в оставка с действията си в последние месеци, насочени против единството в партията и достойното ни представяне на изборите, и вече съжалявам, че спрях пленума да я накаже, казва Атанас Зафиров.

Смята се, че в неделя Националният съвет на социалистите ще вземе стратегическо решение за изключването ѝ. Заедно с Корнелия с партията щели да се сбогуват Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, Крум Дончев.

„Надявам се в неделя Нинова и хората й да се явят на заседанието на Националния съвет, а не да се крият по кафенетата наоколо“, казва Зафиров.  

Огромната пропастта между Корнелия и новото ръководство на БСП зейна с още по-голяма сила, след като Нинова отказа да съдейства на съпартийците си за съставянето на листите и връчи пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев, вместо на Атанас Зафиров.

Патовата ситуация принуди даже и юрисконсултът на БСП Аглика Виденова да се намеси с предупреждението, че за пръв път от 21 години насам е изправена пред риска да не може да регистрира партията за парламентарните избори на 27 октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети