Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Образованието - гордост на район „Илинден“

Политика

Образованието - гордост на район „Илинден“

Образованието - гордост на район Илинден - Tribune.bg
Снимка:

Успяхме да променим облика на над 90% от учебните заведения в „Илинден“, посочи кандидатът за кмет на района

„Постигнахме пълна промяна в облика на образователния сектор в район „Илинден“.  С европейски средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 успяхме да реновираме  всички общински училища и детски градини“,  каза кандидатът за кмет на район „Илинден“ Иван Божилов, който почти с двоен резултат победи опонента си от БСП в района, по време на среща с представители на сектор „Образование“. В неделя Божилов излиза на балотаж срещу кандидата на БСП. „Имате пълната ни подкрепа за балотажа“, заявиха доволни от обновяването на образователната инфраструктура родители.

През годините изградихме и  2  нови сгради на детски градини. С това открихме над 400 нови  места и образователни възможности за децата на район „Илинден“.

„Успяхме да променим облика на над 90% от учебните заведения в „Илинден“. Освен новата образователна среда, качеството на обучението в района непрекъснато се повишава. Нашите ученици традиционно показват високи резултати  в изпитните формати, а в сектора на детските градини усилено работим по водещи и иновативни образователни проекти“, подчерта Божилов.

Той припомни и един от най-сериозните проекти на района през изминалите 4 години - ремонтът на изоставената сграда на 43 ОУ „Христо Смирненски“. „Родители на деца, които бяха приети тази година в първи клас, направиха подписка, с която призоваха отново да се кандидатирам за кмет, тъй като са очаровани от резултатите в 43-о ОУ. Ако отново гражданите на района ми гласуват доверие, през новия мандат ще реновираме и 100% от детските площадки и игрища в района“, подчерта Иван Божилов, кандидат за кмет на „Илинден“ от ПП ГЕРБ/СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати