Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Образувано е дело по жалбите срещу избора на общински съветници в Петрич

Политика

Образувано е дело по жалбите срещу избора на общински съветници в Петрич

Образувано е дело по жалбите срещу избора на общински съветници в Петрич - Tribune.bg
Снимка:

Образувано е административно дело, по обща жалба на шест партии, против решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници, съобщиха от Административен съд – Благоевград. 

Делото е образувано по жалба на партиите „Движение напред България“, „Справедлива България обединени родолюбци - СБОР“, „Български гласъ“, „Бъдеще за родината“, „ВМРО – Българско национално движение“ и "Партия на зелените", информират още от съда. 

Миналата седмица шестте политически партии внесоха чрез Общинската избирателна комисия – Петрич, до Административен съд – Благоевград, жалба и обясниха на брифинг причините за искането за касиране на вота. 

Партиите оспорват изборния резултат с твърдения, че са налице съществени нарушения на изборния процес, които са основание за касиране на изборите за общински съветници, пише в съобщението. 

В жалбата са посочени доводи за неправилно отчитане на преференциалния вот, за разминаване на данните в протоколите на секционните избирателни комисии с публикуваните в интернет страницата на ОИК-Петрич, за неправилна преценка на действителността на бюлетините, за неправилно определяне на избирателната квота за общински съветници.

Изборът на общински съветници в Петрич бе оспорен и с още две жалби, съобщиха вчера от Административен съд – Благоевград.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети