Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общинар от ГЕРБ/СДС сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

Политика

Общинар от ГЕРБ/СДС сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

Общинар от ГЕРБ/СДС сравни Калоян Паргов с Георги Димитров - Tribune.bg

Пореден рунд от отколешната борба между комунисти и антикомунисти и фашисти и антифашисти в България се разигра на територията на Столичния общински съвет на сесията днес.

В словесната битка седесарят от ГЕРБ Борислав Бориславов атакува лидера на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов и дори го сравни с комунистическия ръководител Георги Димитров.

Повод за сблъсъка беше опитът да се преименува Детска градина №1 в район „Възраждане“ от „Мара Петлякова“ на „Червената шапчица“, който срещна отпора на социалистите в общинския съвет. В крайна сметка името няма да бъде пипано.

В рамките на дебата беше казано от БСП, че Мара Петлякова е героиня от антифашистката съпротива по време на Втората световна война. Освен това те разкритикуваха опонентите си, че подобна промяна се гони в момента, заради започващата предизборната кампания.

В началото на сесията Калоян Паргов дори прочете позиция на групата на БСП в СОС, в която цитира Резолюция на Европейския парламент от 25 октомври 2018 година относно нарастването на неофашисткото насилие на Стария континент. В нея ЕС насърчава държавите членки да поощряват чрез официалната култура опознаването на общата ни история, включително зверствата през Втората световна война, като например Холокоста, и системната дехуманизация на жертвите в течение на редица години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати