Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общинарка от ПП/ДБ/СС през май: Мигрантите да са на гъсто населени места, за да им въздейства културата

Политика

Общинарка от ПП/ДБ/СС през май: Мигрантите да са на гъсто населени места, за да им въздейства културата

„Става дума за хора, които са потърсили закрила, които са потърсили статут на бежанци, доколкото разбирам. Нашата задача е осигурим тази закрила. Даже бих изразила противоположно мнение на това, че не трябва да са в гъсто населени места – в колкото по-гъсто населени места се разполагат такива центрове, толкова повече средата ще може да въздейства на тези хора, които идват от друга култура“.

Тази теза защитава на 15 май 2024 г. общинската съветничка Марта Георгиева по време на заседание на Комисията за местно самоуправление и нормативна уредба към столична община.

Георгиева, която е от ДСБ, твърди пред колегите си от комисията, че става дума за „някаква реч на омразата, предизвикваща действия на омраза“, която не дава реално решение на проблема.

Тя пламенно защитава алтернативно предложение на Христо Копаранов от „Спаси София“ срещу приетата впоследствие декларация на Столичния общински съвет за премахване или преместване на три центъра в София на Държавната агенция за бежанците. Декларацията на Копаранов предлагаше вместо това да се каже да се приемат по-общи мерки за сигурността в София „както от страна на чужденци, така и спрямо всички български граждани, които също нарушават обществения ред“, според него.

Според Марта Георгиева, искането за преместване на трите центъра в София, не отразява всички страни.

„Много по-сериозен проблем според мен е, че с фалшиви новини за някакво етническо насилие (подигравателен жест), защото престъпниците нямат етнос, предизвикват млади българи те да упражняват насилие и е много страшно. Имаше в новините, че стоят и дебнат деца пред училища с изучаване на арабски, да дебнат и да пребиват децата ни. Това трябва да разгледа от всички страни общинския съвет, а не да влиза в някакво русло на фалшиви новини за насилие, пораждащи още по-голямо насилие“, каза тя преди 5 месеца.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мигранти
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети