Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общиниски съветник от ДСБ отиде при ГЕРБ-СДС

Политика

Общиниски съветник от ДСБ отиде при ГЕРБ-СДС

Общиниски съветник от ДСБ отиде при ГЕРБ-СДС - Tribune.bg
Снимка:

Напусналият наскоро ДСБ общински съветник от Бургас Иво Баев вече е общински председател на коалиционният партньор на ГЕРБ - СДС. Това стана ясно на днешната сесия, след спор за места.

Казусът с местата на общинските съветници възникна след като Даниела Божинова не пожела да седне до Баев. Двамата са в местния парламент като представители на коалицията „Демократична България“. Баев е част от тази коалиция именно като член на ДСБ. Миналата седмица, във Фейсбук, той обяви, че напуска партията, а днес поясни:

„От няколко дни съм общински председател на СДС в Бургас. Аз съм избран от избирателите на „Демократична България“. Моите ангажименти продължават да се изпълняват като общински съветник. Освен това съм достатъчно чистоплътен, за да седи всеки до мен“, коментира Баев.

Председателят на общинския съвет Севдалина Турманова от ГЕРБ посочи, че той не е внесъл волеизявление за промяната на политическата си принадлежност.

„Точно това имах предвид и аз, че Вие ще продължите да защитавате интересите на гражданите, които са Ви избрали за съветник. Но, към момента, поради това, че нямате входирано при нас волеизявление, системата ще продължи да Ви изписва като съветник от „Демократична България“, което не е такъв голям проблем“, поясни Турманова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети