Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общински съветник от БСП в Хасково отказал дрегер, сега обжалва акта

Политика

Общински съветник от БСП в Хасково отказал дрегер, сега обжалва акта

Общински съветник от БСП в Хасково отказал дрегер, сега обжалва акта - Tribune.bg
Снимка:

Бил е във видимо нетрезво състояние и е направил опит да избяга

Общинският съветник от групата на БСП в Хасково Даниел Йорданов обжалва пред Районния съд в Хасково акт за нарушения на пътя. Това са потвърдили от Темида след официално запитване на регионалния сайт Haskovo.net.

На 4-ти срещу 5-ти октомври 2020 г. Йорданов е шофирал лек автомобил в Хасково и е бил спрян за полицейска проверка. Бил е във видимо нетрезво състояние и е направил опит да избяга, но е бил заловен от униформените. След като го настигнали, Йорданов е отказал да бъде тестван с дрегер. Последвало е състаявне на акт.

Няколко дни след това, на 12.10.2020 година е издадено наказателно постановление от началника на сектора към МВР-Хасково. То е за 4 нарушения на Закона за движение по пътищата – за отказа да бъде тестван за алкохол, за неносене на шофьорска книжка, за неносене на талона на автомобила, за неподчинение на полицейско разпореждане и опит за осуетяване на проверката. Заради отказа за тест с дрегер, социалистът остава без шофьорска книжка за 2 година, наложена му е и глоба в размер на 2000 лева.

След случката през октомври миналата година Йорданов отричал да е имало такава ситуация.

"Дни след това изпратихме писмено запитване до ОД на МВР – Хасково, тъй като в информационния бюлетин в официалния им сайт не фигурира такъв казус, но отговор не получихме", обясняват от медията.

Сега хасковлията обжалва наказателното постановление пред съда, където е образувано дело. Вече е минало едно заседание, но в началото на следващия месец предстои второ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

арсений Гнусно червено животно!!!
27.01.2021 15:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети