Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще насочат около 500 000 лв. за борба с коронавируса

Политика

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще насочат около 500 000 лв. за борба с коронавируса

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще насочат около 500 000 лв. за борба с коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Те предлагат най-рано до месец октомври възнагражденията им да бъдат спрени

Близо 500 000 лева ще насочат общинските съветници от ГЕРБ-СДС в борбата срещу коронавируса и последиците от заразата, като за целта ще се откажат от възнагражденията си. Това обяви председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие и председател на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, предаде БГНЕС.

„Нашата инициатива е свързана с това да продължим захранването на фонда за солидарност. Даваме си сметка, че след приключване на извънредното положение ще има дълъг възстановителен период и в него също трябва да помислим за уязвимите групи в нашия град. Ето защо правим предложение, най-рано до месец октомври, възнагражденията да бъдат спрени. Те ще отиват в събирателната сметка на Столичната община за борба с коронавируса. Така ще може да подпомогнем както възрастни хора, така и социалния сектор, здравните заведения и сферата на културата“, обясни Малина Едрева, която е един от вносителите на предложението.

Очаква се предложението да бъде гласувано от общинските съветници на 30 април. Малина Едрева се надява то да бъде подкрепено и от „Патриоти за София“ и БСП.

По сметката ще бъдат преведени близо 500 000 лв.

Тя обяви, че паралелно с това предлагат да бъде създадена и работна група, която ще направи анализ и ще предложи промени в правилниците на надзорните съвети, които СОС трябва да приеме, след като групата работи в следващите два месеца. Според нея предложението на „Демократична България“ възнагражденията на общинските съветници да се намалят с доклад е правен абсурд, който не може да се случи, защото е в нарушение на един закон и на Наредбите на Столичната община.

За тази цел е необходимо да се направят промени в правилниците, обясни Едрева и добави, че на това отдава и факта, че Методи Лалов от ДБ не е подписал доклада на ГЕРБ-СДС, с който те искат да се откажат от заплатите си.

Стана ясно още, че общинският съветник Анна Стойкова, която на 23 март беше приета във ВМА с коронавирус, вече е дала първа отрицателна проба. Очаква се да даде и втора такава, за да се счита за изчистена от заразата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Зарков експерта А червените капиталисти са се сгушили,като мишоци.Такива говеда и безродници няма на този свят!
23.04.2020 19:30 / Отговор
STOIANA TODOROVA БЛАГОДАРЯ Ви за хубавата идея.Но имам един въпрос каде е мишката Нинова и нейната партия.Също призидента "Мунчо" кога ще дари неговата заплата не е малка не една а три.Кадеса
23.04.2020 20:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати