Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обвинен от Кузманов и Кутев, че има 3 фондации с проекти в ММС, всъщност е бил в само една

Политика

Обвинен от Кузманов и Кутев, че има 3 фондации с проекти в ММС, всъщност е бил в само една

Обвинен от Кузманов и Кутев, че има 3 фондации с проекти в ММС, всъщност е бил в само една - Tribune.bg
Снимка:

Петър Коларов: Безкрайно съм смутен от обвързването ми с другите две фондации – „А-Теам” и „Повече от дом”, където никога не съм имал участие

Финансовият директор на „24 часа“ Петър Коларов беше обвинен от говорителя на МС Антон Кутев и служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, че е ръководил на три фондации от проекта срещу зависимостите – „Евроскок”, „А-Теам” и „Повече от дом”, които получили по проектите общо 2 милиона лева от ММС.

Справка в Търговския регистър обаче опровергава това твърдение, тъй като Коларов никога не е бил в управлението на „А-Теам” и „Повече от дома”, нито е имал участие, пишат от медията.

НПО „Евроскок” , което съществува повече от 15 години, е одобрено тази година за проекта, като средствата изцяло са ползвани за закупуване на рекламни карета и рекламно време в над 15 медии, сред които печатни издания, сайтове и телевизии. „24 часа” и сайтът, който е сред трите най-големи в България, са само една от медиите, в която са публикувани материали по тази тематика.

Самият Петър Коларов, който от години работеше и в неправителствения сектор, коментира пред изданието, че към настоящия момент няма връзка с нито една от посочените три фондации, което е публично и видно от Търговския регистър.

„Имам връзка с Фондация „Евроскок”, която е учредена като фондация в обществена ползва и съм бил неин управител и председател на Управителния съвет от 2007 г. до 14.04.2021 г. Фондацията участва в публично оповестения от Министерството на младежта и спорта конкурс „СТОП на агресията”, който е одобрен от министерството и фондацията е уведомена с писмо от 07.05.2021 г. Одобреният бюджет на проекта е 670 000 лева. Сключен е договор, който надлежно се изпълнява. Безкрайно съм смутен от обвързването ми с другите 2 фондации – „А-Теам” и „Повече от дом”, където никога не съм имал участие. Странно е защо държавната администрация не ползва публичния Търговски регистър, където е видно кой, кога и като какъв участва в дадена фондация”, коментира Петър Коларов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети