Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обвинен в измама български брокер на събитията на „Промяната“ в Лондон и Виена?

Политика

Обвинен в измама български брокер на събитията на „Промяната“ в Лондон и Виена?

Обвинен в измама български брокер на събитията на Промяната в Лондон и Виена? - Tribune.bg
Снимка:

Обвинен в измама български брокер е присъствал с Кирил Петков на предизборна среща в Лондон, а после и във Виена през уикенда. Става дума за българина Асен Греченлиев, съобщи сайтът Breaking.bg.

Греченлиев се прочу преди години, когато немският гражданин Матиас Хофингер губи 1 млн. евро. Парите се оказват в банковата сметка на неговия служител Греченлиев. Ужилването става в далечната 2005 г. Бизнесменът Хофингер е собственик на „MH Trading”, като през 2004 г. компанията му разширява дейността си. Навлиза в търговията с акции на стоковата борса.

Малко след това Матиас още една фирма и точно в нея се запознава с младия и амбициозен българин. „От него се искаше да седи зад бюро и да работи с парите на моята компания – разказва бизнесменът . – При това той получаваше една много хубава заплата и бих казал доста щедри бонуси. Плащахме и разходите по апартамента му. Радвах му се, поощрявах го, бях го приел почти като член на семейството ни”.

Бизнесменът и екипът му веднага търсят самия Асен Греченлиев, за да му поискат обяснение. Телефонът му обаче е изключен. Отиват до офиса му, но той вече не е там.

Полицията също е уведомена на секундата, но когато пристигат в апартамента му във Франкфурт, разбират, че Асен внезапно е заминал за България.

„За мен няма съмнение, че той е обмислил, планирал и подготвил предварително всяка своя стъпка – казва Матиас . – Много успешно се е възползвал от липсата на управителя, който в същия ден беше на операционната маса. От този момент Асен изчезна, буквално потъна вдън земя и повече не го и видяхме“, твърди бившият шеф.

В крайна сметка се оказва, че не е възможно и да се проследи пътят на парите, защото „MH Trading” е член на стоковата борса и всички сделки се извършват чрез сметките на тази борсата, уточнява бизнесменът. „Асен Греченлиев беше направил неизгодна сделка за компанията ми – обяснява Матиас Хофингер. – При това прехвърлил парите – 1 млн. евро в негова лична сметка, за която разбира се, ние не знаехме тогава.”

Справка в Търговския регистър показва, че брокерът е регистрирал фирма в София през 2011 г. с капитал 5000 лева. Веднага й е наложен запор от страна на ограбения бизнесмен. Прави впечатление също, че фирмата не е подала нито един финансов отчет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети