Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквам с нетърпение да има кабинет, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Политика

Очаквам с нетърпение да има кабинет, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Очаквам с нетърпение да има кабинет, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното събрание да гласува този кабинет и той да започне да работи. Tова каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Казанлък, цитирана в БТА. Тя е гост на града по повод откриването на 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града журналисти от цял свят.

Според нея не е добро начало Денков да казва, че няма доверие на ГЕРБ, а само на Габриел.

На въпрос относно състава на бъдещия кабинет Илияна Йотова посочи, че не бива да се влиза в хипотези, защото списъкът не е финализиран.

„Ако е този, с който разполагат медиите, не мога да коментирам, защото голяма част от тях не ги познавам лично, но не бих искала в никакъв случай да се включвам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става дума”, подчерта тя.

Йотова посочи, че бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, защото „ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната и ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, ще трябва да променят службите за сигурност и МВР с наши, за да прави нашите избори”, каза още Илияна Йотова.

Относно протеста довечера пред президентството тя обясни, че всеки има право да изрази мнението си.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати