Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквано: Предложението на Главчев за рокада срещна критики от Лена Бориславова, Нинова и Трифонов

Политика

Очаквано: Предложението на Главчев за рокада срещна критики от Лена Бориславова, Нинова и Трифонов

Очаквано: Предложението на Главчев за рокада срещна критики от Лена Бориславова, Нинова и Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Лена Бориславова се зачуди - „Това сега какво беше“

Служебният премиер Димитър Главчев предложи късно снощи смяна в състава на кабинета си. На мястото на външния министър Стефан Димитров той предложи настоящия депутат и бивш външен министър от ГЕРБ Даниел Митов. Реакция на решението очаквано най-напред дойде от Корнелия Нинова, а после и от Лена Бориславова и лидерана ИТН.

„Това сега какво беше, попита във Фейсбук Лена Бориславова от ПП по повод поисканата от премиера Главчев смяна на външния министър.

Бориславова дава три отговора:

А/ на Главчев му е скучно вечер;

Б/ Вече дори не се крият;

В/ по-лошо: мислят си, че демонстрират мъжката тежка дума на Бойко за пред електората??“

Корнелия Нинова пък се усъмни, че служебния премиер следва инструкциите на лидера на ГЕРБ. „Чухте ли Борисов? Директно заплаши служебния премиер Главчев, че ако не уволни външния министър „ще направя да се съобрази впоследствие“. Сега да видим дали премиерът ще изпълни нареждането. Борисов заяви още, че ГЕРБ носи отговорност само за министъра на отбраната. Добави, че е предлагал Асен Василев и Мария Габриел да останат в служебното правителство!“, написа тя в профила си в социалната мрежа Фейсбук. 

„На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии!?

Някой има ли още съмнения чий е този уж служебен кабинет?“, пита соцлидерът.

Тя отправи критика и към ПП-ДБ - „Току-що Борисов призна, че е негов. Редил го, договарял го е, нарежда му, заплашва...Този човек е в основата на задкулисието и паралелната власт в България. Виновни за завръщането му са ПП-ДБ. Нека тези, които искаме да се сложи край на този модел на управление се обединим и го прекратим“, призова Нинова.

Кой управлява служебното правителство - министър-председателят Главчев или Бойко Борисов, написа във Фейсбук Слави Трифонов.

„Бойко Борисов препоръча на министър-председателя на служебното правителство да смени външния министър, Стефан Димитров, заради лоша комуникация с партньорите си. Какво означава това, нямам никаква представа, но един час по-късно външният министър беше вече сменен. Кой управлява служебното правителство? Министър-председателят, Главчев, или Бойко Борисов? Отговорът, всъщност, беше ясен още когато стана ясен съставът на правителството. Управлява го Бойко Борисов, няма абсолютно никакъв срам да го демонстрира, а истинските виновници за това са Христо Иванов и „Демократична България“ и Кирил Петков, и „Продължаваме промяната“, защото с техните тъпи идеи беше променена Конституцията и така дадоха властта в ръцете на Бойко Борисов. А тия, последните, са по-безсрамни и от Бойко Борисов, защото най-нагло се правят, че нямат нищо общо. Но, аз помня! Всъщност, всички помнят!“, написа лидерът на „Има такъв народ” (ИТН).

  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети