Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Одобрени са допълнителни средства по бюджета на община Троян

Политика

Одобрени са допълнителни средства по бюджета на община Троян

Одобрени са допълнителни средства по бюджета на община Троян - Tribune.bg
Снимка:

2 560 000 лв. се предоставят за изграждане на третата клетка на „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци“

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 2 560 000 лв. по бюджета на община Троян за изграждане на третата клетка на „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци“. Действащото депо е сред първите в страната, изградени по новите изисквания. Състои се от три клетки, като третата не е изградена, а към 2018 г. капацитетът на клетки 1 и 2 е изчерпан. Финансовият ресурс ще осигури безпроблемното депониране на твърдите битови отпадъци в региона. Средствата по бюджета на община Троян се предоставят чрез преструктуриране на разходи/трансфери по централния бюджет за 2020 г.

Със заключителните разпоредби на този акт са направени промени в ПМС № 348 от 2019 г. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. Те са във връзка с постъпило искане на кмета на община Горна Оряховица, в което той е мотивирал потребностите от изграждане на нова спортна база, с цел задържане на младите хора в големите населени места в общината, като финансирането на спортните площадки ще се осъществи в рамките на предоставените средства. Изменението гласи, че по бюджета на община Горна Оряховица ще се предоставят 3 000 000 лв. За „Ремонт на улици и площади на територията на община Горна Оряховица“ - 1 493 040 лв. и за „Инженеринг на мултифункционални игрища в гр. Долна Оряховица, с. Драганово, с. Поликраище и с. Първомайци, община Горна Оряховица“ - 1 506 960 лв.

По късно кметът на Троян Донка Михайлова съобщи във Фейсбук, че утре премиерът и министри ще бъдат на посещение в града, като това ще е добър повод да бъдат обсъдени важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Троянския проход, нуждата от Спортна зала и южния вход.

 „Във връзка с моя молба до Вицепремиера Томислав Дончев, внесена по време на наша среща миналия петък за частично финансиране на клетка на депото за твърди битови отпадъци в размер на 2,560 млн. лв. днес Министерски съвет взе решение за отпускане на сумата. Утре в Троян ще бъдат г-н Бойко Борисов, Вицепремиерът Дончев, Министърът на финансите Горанов, зам. министър Николай Нанков и Председателят на УС на АПИ Терзийски. Ще посетим новоизграждащата се сепарираща и компостиращата инсталация, Общината и фирма „Калинел“. Ще направим първа копка на моста при „Лукойл“. Посещението е добър повод да благодарим за разбирането и подкрепата и да обсъдим с членовете на Правителството важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Троянския проход, нуждата от Спортна зала и южния вход“, пише Донка Михайлова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати