Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Одобрени са допълнителни средства по бюджета на община Троян

Политика

Одобрени са допълнителни средства по бюджета на община Троян

Снимка:

2 560 000 лв. се предоставят за изграждане на третата клетка на „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци“

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 2 560 000 лв. по бюджета на община Троян за изграждане на третата клетка на „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци“. Действащото депо е сред първите в страната, изградени по новите изисквания. Състои се от три клетки, като третата не е изградена, а към 2018 г. капацитетът на клетки 1 и 2 е изчерпан. Финансовият ресурс ще осигури безпроблемното депониране на твърдите битови отпадъци в региона. Средствата по бюджета на община Троян се предоставят чрез преструктуриране на разходи/трансфери по централния бюджет за 2020 г.

Със заключителните разпоредби на този акт са направени промени в ПМС № 348 от 2019 г. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. Те са във връзка с постъпило искане на кмета на община Горна Оряховица, в което той е мотивирал потребностите от изграждане на нова спортна база, с цел задържане на младите хора в големите населени места в общината, като финансирането на спортните площадки ще се осъществи в рамките на предоставените средства. Изменението гласи, че по бюджета на община Горна Оряховица ще се предоставят 3 000 000 лв. За „Ремонт на улици и площади на територията на община Горна Оряховица“ - 1 493 040 лв. и за „Инженеринг на мултифункционални игрища в гр. Долна Оряховица, с. Драганово, с. Поликраище и с. Първомайци, община Горна Оряховица“ - 1 506 960 лв.

По късно кметът на Троян Донка Михайлова съобщи във Фейсбук, че утре премиерът и министри ще бъдат на посещение в града, като това ще е добър повод да бъдат обсъдени важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Троянския проход, нуждата от Спортна зала и южния вход.

 „Във връзка с моя молба до Вицепремиера Томислав Дончев, внесена по време на наша среща миналия петък за частично финансиране на клетка на депото за твърди битови отпадъци в размер на 2,560 млн. лв. днес Министерски съвет взе решение за отпускане на сумата. Утре в Троян ще бъдат г-н Бойко Борисов, Вицепремиерът Дончев, Министърът на финансите Горанов, зам. министър Николай Нанков и Председателят на УС на АПИ Терзийски. Ще посетим новоизграждащата се сепарираща и компостиращата инсталация, Общината и фирма „Калинел“. Ще направим първа копка на моста при „Лукойл“. Посещението е добър повод да благодарим за разбирането и подкрепата и да обсъдим с членовете на Правителството важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Троянския проход, нуждата от Спортна зала и южния вход“, пише Донка Михайлова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още