Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Официално: Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

Политика

Официално: Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

Официално: Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие - Tribune.bg
Снимка:

Официално Нено Димов подаде оставка като министър на околната среда и водите. В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това се случи, след като вчера той бе задържан за 24 часа. В четвъртък в МОСВ влезе прокуратурата, като проведе акция заради водната криза в Перник и боклука.

Нено Димов е министър от квотата на ВМРО. Днес лидерът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов проведе среща с премиера Бойко Борисов по казуса.

Кой е Нено Димов?

Роден е на 20 септември 1964 г. в София. Завършва математика в Софийския университет, а след това защитава дисертация по физика към БАН. От 1997 до 2001 г. е главен секретар на Министерството на околните среди и водите и заместник-министър на околната среда и водите при правителството на Иван Костов.

Между 1997 и 2000 г. е член на Управителния съвет на Европейската агенция по околната среда.

Депутат е в 40 народно събрание от Демократи за силна България (2005-2009).

Бил е изпълнителен директор на „Искабул” АД, хоноруван лектор във Философския факултет на СУ „Климент Охридски”, катедра „Публична администрация”, член на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД, председател на УС на Института за дясна политика.

 На 4 май 2017 г. е избран за министър на околната среда и водите от 44-ото Народно събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Театър Кукловодите на ГЕРБ.пак разиграха театър.с поредния бушон. Но язовирът е празен, защо не се направи експертиза от хидроинженери, може стената да не е отремонтирана качествено..И тогава оставка и съд за Лиляна Павлова.И цялата герберски.шайка.
10.01.2020 15:00 / Отговор
Пешо Иванов Министърът със сигурност е виновен.
Защо още не се търси отговорност от бившия кмет на Перник? Защото е на ГЕРБ.
11.01.2020 05:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети