Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Огнян Минчев: Обществото не успя да произведе алтернатива на ГЕРБ

Политика

Огнян Минчев: Обществото не успя да произведе алтернатива на ГЕРБ

Огнян Минчев: Обществото не успя да произведе алтернатива на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„Партията „Има такъв народ“ е инженерингов проект“, смята политологът

„Обществото не е в състояние засега да произведе алтернатива на ГЕРБ“. Такъв коментар направи пред БНР политологът Огнян Минчев. По думите му това, че обществото не може да премахне статуквото не е похвала за самото статукво, а текущ бонус за него.

„Не казвам, че ГЕРБ нямат алтернатива, а че обществото не произвежда достатъчно значими алтернативни политически ресурси и позиции, които да създадат едно ново мнозинство след изборите, което да поведе страната в различна посока“, уточни политологът.

Той подчерта, че БСП остава константен фактор и не преминава горния праг на своята популярност, независимо от политиката, която предлага да провежда.

Прогнозата му за десните формации е, че ще присъстват в следващия парламент и това ще има своето значение, но няма да са в такъв мащаб, който да е определящ за смяната на политическото статукво.

„Партията „Има такъв народ“ е инженерингов проект, който ще се реализира като популистка алтернатива, но и до днес представителите на тази партия не говорят и не казват какво смятат да правят, какви цели да преследват и с кого да управляват", каза Минчев.

Мнението му за датата на изборите е, че ако са в края на март, ще бъдат вписани в контекста на епидемията:

„Ако изборите бъдат в края на май, ще бъдат с по-многостранна кампания и това ще ги направи по-трудни за прогнозиране. Ще бъдат актуализирани поредица от икономически и социални проблеми. Но когато и да бъдат изборите, трябва да си дадем сметка, че на практика няма алтернатива“. 

Според Огнян Минчев антиправителствените протести в България не са успели, защото не са давали перспектива:

„Посоката на протеста трябваше да съдържа не само определенията против какво сме, но и с какво смятаме да заменим това, което искаме да свалим от политическата сцена“.

Той определи пандемията от Covid-19 като събитието на 2020-а година.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (27)

кесо Огнян Минчев е прав, но на тоя политически фон който създаде така наречения протест, изцяло инспириран от червената олигархия и червените мутри като Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков, Бобокови, Черепа, Мустака, които го използваха за да спасят задниците си и Румбата, който пък се опита да спаси руските шпиони в екипа си, нямаше как да се появи нормална и убедителна алтернатива на сегашното управление. Едва ли някой способен и реформаторски ориентиран човек би се "вписал" в дивата вакханлия по улиците и площадите, която се развихри през лятото и есента на годината, която определи и насоките на опозиционното поведение и всичко извън тази колективна лудост просто бе обречено на оплюване и "съглашателство".
30.12.2020 15:36 / Отговор
ГЕРБКП На крадливата мутра Борисов и магаре е алтернатива, никога сме нямали толкова прост и лъжлив премиер и е срам за нацията, че този се сдоби с тотална власт, заедно с кукловодите му Пеевски и Доган. А това,което правят "Отровното трио", Трифонов, Манолова, ДБГ, не е алтернатива, а подмяна на истинкия протестен гняв с новите кукли на конци на Доган и Пеевски
30.12.2020 16:30
ГЕРБКП И да "партията „Има такъв народ“ е инженерингов проект“, точно какъвто са и ГЕРБ. Борисов вкара чалгата в политиката, Трифонов вкара чалгата в музиката и двамата са прости популисти, Трифонов е идеалния образ на подмяната от една мутра към друга мутра, за да продължи срива на ценностите в страната с пълна сила.
30.12.2020 16:34
То добре , че излязоха да ги видим кои са Да знаем за кого да не гласуваме
30.12.2020 17:53
До Гербавия комунист Оли, каквото и да е правил Борисов, всичко се вижда! Защо не се похвалиш каква я свършихте в синьо-червената мъгла! Бяхте заети да крадете и да си делкате с комунистите! И ти си същият Помияр, лаете денонощно по Борисов, а даже не смеете да си признаете за коя партия сте и е чий хор пеете! Просто ще станете за смях!
30.12.2020 17:54
ИСТИНСКИЯТ ПРОТЕСТЕН ГНЯВ СРЕЩУ ГЕРБ Е ГНЕВЪТ НА СЛЕДНИТЕ ДОКАЗАНИ МУТРИ....... -МУТРАТА Р. РАДЕВ, ЧОВЕК НА ВИС(ДЯСНА РЪКА МУ Е АЛ. МАРИНОВ-ПОСЛЕДНИЯ ГОВОРИЛ С ВАСИЛ ИЛИЕВ, ПРЕДИ УБИЙСТВОТО)
-МУТРАТА М. МАНОЛОВА-СЕСТРА ГАЛЕВА
-МУТРАТА СЛ. ТРИФОНОВ-ЧОВЕК НА ВИС(ВАСИЛ ИЛИЕВ)И ДОГАН
МУТРАТА ХР. ИВАНОВ-МАДЖОТО
-МУТРАТА К. НИНОВА-ЧОВЕК НА ГРУ НА РУСИЯ
ЗАБЕЛЕЖКА:РУМЕН РАДЕВ ОФИЦИАЛНО ЗАМЕНИ ДОСЕГА ПРИЕТИТЕ ОБРЪЩЕНИЯ:Г-Н/Г-ЖА СЪС ОБРЪЩЕНИЯТА:МУТРО/МУТРЕСО СЪС ОБНАРОДВАНЕТО ИМ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА С ВДИГНАТ ЮМРУК
30.12.2020 18:23
Покажи всички
Да, защото алтернативната е розово-червена. А розовите анализатори и въстаници не искат открито да си признаят, че всъщност са червени. Преструва а се на сини много дълго време. Всъщност тези червени боклуци, като Оги Минчев, не можаха да произведат алтернатива на БСП
30.12.2020 15:57 / Отговор
ЗАПОМНЕТЕ! НЕ МОЖЕ РУСОФИЛИ И ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ-РЕЦИДИВИСТИ, ДА НАКАРАТ БЪЛГАРОФИЛИТЕ ДА БЪДАТ АЛТЕРНАТИВА НА СЕБЕ СИ.
БЪЛГАРОФИЛИТЕ СА КАЗАЛИ НА ИЗБОРИ КОЙ, КАК, ДОКОГА ДА ИМ БЪДЕ СЛУГА!!!!!
30.12.2020 18:44
до троловете на ГЕРБ Днес съобщават, че вече тече газ по т.н Балкански/Турски/Руски поток.
Направих кратка справка - на 19 май 2019 г Борисов и Ципрас правят първа копка на интерконекторната връзка с Гърция - с една година закъснение на плана.
Точно четири месеца по-късно, на 19 септември 2019 г подписваме договор ( а не първа копка!) със Саудитска компания с руски подизпълнител за строителството на Турски/Руски поток. Който от днес работи.
Като добър школник в Симеоново, Борисов не се е похвалил нито с дума за събитието днес, но преди няколко дни проглуши медиите, че бил първия, който докарал азерски газ.
Само че азерският газ не е факт , а руския е факт.
Отново елементарен Aberratio Ictus.
Атлантик, Та дрънка.
От всеки турски - руски поток и от такива атлантически врагове на Русия - берекет версин.
30.12.2020 20:44
до руския трол Всяко нещо с времето си. Не е ли това великата ви червена драма - че ако Борисов остане още един мандат може да спре да тече само руски газ? Те и други си развяваха коня, но нещо започнаха да се спъват.
30.12.2020 21:50
Мицева Виж в речника какво е обсесия! Втората ти възможност е да се изповядаш, а третата - при д-р Гълъбова, тя е една, която прилича повече на пациентка!
30.12.2020 21:52
тъжно. ГЕРБопитеци са неспособни да четат с разбиране, тяхната гербопитекска едноклетъчна природа им позволя само да хвърлят плюнки, да повтарят до тотално затъпяване две три опорки, които ги използват като обяснение на целия свят и това е, за друго не ги търсете.
30.12.2020 23:47
Furlata Кога ще престанете с тая клеясала опорка? Има поне 5 алтернативи на ГЕРБ - коя от коя по-безмислени, недоносени, отвратителни, а има също отровна и смрадлива! Не знам социолозите и политолозите в пенсионна възраст каква точно алтернатива мечтаят и бленуват, но след появата на ГЕРБ вероятността да има римейк на правителство от годините между 1989 и 2009-та клони към нула и под нея! Тъй че престанете да подсмърчате, хленчите и скимтите за онези "златни" години, в които се чудехте през кой офис първо да минете за некое хонорарче, но инак да ликвидирате статуквото ви е най-първа грижа! Дали?

П.П. Не знам кой, нито кога, но е крайно наложително на българското население да му бъде обяснено по телевизора що е то гражданско общество, кой го приватизира за частни интереси и кой държи правата над него! По-добре би било да не си представяме каква заложническа драма ще се разиграе, ако то тръгне да се освобождава от медийно-корпоративните си чорбаджии!
30.12.2020 16:20 / Отговор
БГ Като кажеш "обществото", това се приема че са всички български граждани! Тези 1 млн., които са гласували за ГЕРБ , извън "обществото ли са ?
30.12.2020 16:27 / Отговор
ГЕРБКП Ако не броиш надутата и зависима от ГЕРБ администрация , корпоративния и купен вот, репресиите и редактираните протоколи, едва ли ще има и 100 хиляди, които гласуват за шайката ГЕРБ по убеждения. А убежденията какви са им дадени от пропагандата на Пеевски/Борисов? ГЕРБ не са нито дясна партия, нито проевропейска, а изповядват тежкък популизъм по модел на БКП. Осъзнати ГЕРБаджии няма, има само заблудени и лесни за промивка овце.
30.12.2020 17:02
Татулова Чия беше администрацията до 2009 г., байно? Или червените и лилявите мразите ГЕРБ, понеже ви разкара от копанката и връщане назад не се предвижда, а напред е само мизерия!? Крайно време беше и вие да разберете кон боб яде ли!!!
30.12.2020 17:13
ГЕРБКП От ГЕРБ винаги се оправдавате за корупцията и престъпленията си, че и другите комунисти преди вас са били същите като вас. Жалки червени боклуци.
30.12.2020 17:26
Уфф! Трол! ЧИЯ беше администрацията до изборите през 2009 година, когато ГЕРБ ги спечели?!?
Що не отговаряш, а, боклук синьочервен разградски и цветанвасилевски?!?
30.12.2020 17:44
Отговор А бе тъмносин комунист, коя е "проевропейска" партия Бе/Ма/, тази на Рада Дълбоката ли, която с Изцъклената Еленка и другите от БСП станахте за смях из целият ЕП , злепоствяйки собствената си държава! Това че списвате от Гей-парада, не ви прави "умни"!
30.12.2020 17:58
Покажи всички
Всъщност се търси алтернатива на БСП, която да стане алтернатива на ГЕРБ.
30.12.2020 17:15 / Отговор
Татулова Умно!
30.12.2020 20:20
Точно така! ..
30.12.2020 21:25

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети