Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Охраната на границата с Турция и Шенген – във фокуса на визитата на австрийския канцлер у нас

Политика

Охраната на границата с Турция и Шенген – във фокуса на визитата на австрийския канцлер у нас

Охраната на границата с Турция и Шенген – във фокуса на визитата на австрийския канцлер у нас - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще се запознаят с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция.

Визитата беше инициатива на държавния глава Румен Радев. В делегацията, ще бъде и федералният министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер.

Българският държавен глава ще посрещне австрийския канцлер на летище „Пловдив”, след което двамата ще се запознаят на място с охраната на граница на ЕС с Турция, като ще посетят Регионалната дирекция „Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата.

През декември Австрия наложи вето на приемането на България и Румъния в Шенген. По думите на Нехамер страната ни трябва да изгради здрава гранична защита.

В рамките на посещението на австрийския канцлер е предвидена среща с министър-председателя Гълъб Донев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети