Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно – ЕП гласува пакет „Мобилност“ в четвъртък

Политика

Окончателно – ЕП гласува пакет „Мобилност“ в четвъртък

Окончателно – ЕП гласува пакет Мобилност в четвъртък - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъдат обединявани текстове със сходно съдържание, за да се съкрати времето за гласуване

Пакет „Мобилност“ влиза в пленарна зала в ЕП. Това стана ясно днес, след като бе отхвърлено предложението пакетът да бъде оттеглен. 219 бяха гласовете „за“ отлагането и 267 „против“. Така пакетът ще бъде гласуван утре в 12 часа българско време. Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно съдържание, за да се съкрати времето за гласуване.

Гласуване за отпадането на пакет Гласуване за отпадането на пакет "Мобилност"

Вчера транспортната комисия прие скоростно 1600 поправки в пакета.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков направи последен опит да убеди колегите си да не разглеждат пакета, лансиран от Франция, в пленарна зала.

„За пети път се опитваме да върнем пакета „Мобилност“ в дневния ред. Това никога не се е случвало в историята на ЕП. Не е направена нито една стъпка за компромис. Ако позволим отново това, ако сложим пакета в дневния ред отново, това означава, че в нашия парламент няма законност, никой не може да обясни, че това е правилно“, посочи Новаков.

Евродепутатът от групата на социалистите Исмаил Ертуг защити пакета.

Всички усилия на страната ни за спирането му обаче бяха пропилени преди седмица, когато едва два гласа разлика не достигнаха до изключването му от дневния ред. Трима български депутати пропуснаха вота – Николай Бареков, Неджми Али от ДПС и Светослав Малинов от ДСБ. Те имаха силата да обърнат гласуването.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети