Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Без политика в училища и детски градини

Политика

Окончателно: Без политика в училища и детски градини

Окончателно: Без политика в училища и детски градини - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за училищното и предучилищно образование, с което забрани осъществяването на политическа и партийна дейност в детските градини и училищата. Сред мотивите на вносителите са случаи от предизборни кампании, когато служители от Регионалните управления на образованието участват в партийни прояви включително като кандидати.

Забранява се налагането на политически доктрини от учители, заместник-директори, директори на училища и шефовете на регионалните управления на образованието и служителите в тях. Досега в закона фигурираше забраната само на идеологически и религиозни доктрини.

За опозицията, обаче, новите текстове целят чистки и репресии на неудобни кадри, като това можело да доведат до изключване на учителите от промените в образованието, които били декларирани като основен приоритет от управляващите.

След гласуването на Закона за училищното и предучилищно образование на второ четене просветният министър акад. Николай Денков благодари на опозицията, че се е включила конструктивно в дебата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп