Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: БСП не подкрепя Костадин Костадинов във Варна

Политика

Окончателно: БСП не подкрепя Костадин Костадинов във Варна

Окончателно: БСП не подкрепя Костадин Костадинов във Варна - Tribune.bg
Снимка:

Ден по-рано беше разпространена информацията, че БСП щяла да подкрепя Костадинов

На балотажа в неделя БСП няма да подкрепи кандидата за кмет на Варна Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Това стана ясно на пресконференция на БСП днес.

“Националният съвет на БСП никога не е подкрепял лидери на други партии, какъвто е Костадинов, за свои кандидати. Няма как да подкрепим кандидат с екстремно поведение”, каза председателят на предизборния щаб Иван Иванов.

Проф. Анелия Клисарова пък заяви, че левицата не е водила разговори с нито един от кандидатите за кмет. Гласувайте по съвест, това казваме на нашите симпатизанти, обясни тя.

“Националният съвет е единствения орган, който утвърждава кандидати, предложението на Борислав Гуцанов за Костадинов е нелегитимно. Градското ръководство е със снето политическо доверие”, каза Иванов.

Вчера беше разпространена информацията, със заявка, че идва от името на партията, че на балотажа БСП ще подкрепи кандидата на Костадинов.

Във Варна няма особено напрежение за балотажа, тъй като настоящият кмет на ГЕРБ и кандидат за нов мандат Иван Портних поведе убедително на първия тур с близо 50 на сто от гласовете, а с 14.30% беше Костадин Костадинов.

“Водят се мръсни вътрешни партийни войни. Ани е жертва на вътрешно партийно предателство. Част от нашите партийни другари откраднаха около 1500 гласа и ще бъдат докладвани на НС”, коментира още Иванов.

Химера е да се стопи разликата от около 34 000 гласа между двамата останали кандидати. Чисто математически Иван Портних ще е следващият кмет.

Проф. Клисарова благодари за подкрепата на варненци и заяви, че е доволна от резултатите, цитирана от novavarna.net.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

izwor58@ABV.BG Вечни предателства отБСП.корнелия ниноа от абиции и постигане собствено его губи Варна и градът остава на управление по стария начин.
01.11.2019 15:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети