Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Депутатите приеха промените в Закона за физическото възпитание и спорта

Политика

Окончателно: Депутатите приеха промените в Закона за физическото възпитание и спорта

Окончателно: Депутатите приеха промените в Закона за физическото възпитание и спорта - Tribune.bg
Снимка:

Промените влизат в сила от 1 януари 2021 г.

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за физическото възпитание и спорта. С тях се прецизира съществуващата уредба на антидопинговите нарушения и съответстващите им санкции.

С новите текстове законът се привежда в съответствие със Световния антидопингов кодекс 2021 г. Това се налага, тъй като Кодексът е задължителен за страната ни по силата на подписаната Декларация от Копенхаген за борба срещу допинга в спорта от 3 март 2003 г. и ратифицираната от България Международна конвенция за борба с употребата на допинг в спорта.

Целта на окончателно гласуваните днес промени в Закона за физическото възпитание и спорта е всички състезатели да се възползват от едни и същи антидопингови процедури и защити, без значение спорта, националността или държавата, в която са тествани така, че всички спортисти да участват в състезания, които са безопасни и справедливи.

„За“ промените гласуваха 106 народни представители. Промените влизат в сила от 1 януари 2021 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Stefan Учителят ми по физкултура от гимназията ме научи на много повече от двигателна култура и стремеж към смислени усилия. По някакъв ненатраплив метод ме убеди, че всяко нещо си има време и място, където е полезно и не пречи на останалите.

Казах го сложно, но не е.

Мразех да се преобличам, предпочитах да изкарвам часовете без съответната екипировка. Без да ме гони от часовете, ме привикваше след часа, уж за нещо важно. В кабинета му непременно присъстваше супер лейди от горните класове или бивша негова ученичка или пък просто засукана колежка. Те ухаеха на пролет, свежест, красота. А аз, разбираемо, не съвсем.
И започнах да си нося екипировка.
Последната година той ме уреди с личен шкаф, понеже бяха много кът и само за привилегировани.

Дано законът насърчава подобни учители по физкултура.
28.10.2020 11:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети