Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Контролът за производството на оръжия минава към Министерство на икономиката

Политика

Окончателно: Контролът за производството на оръжия минава към Министерство на икономиката

Снимка:

Парламентът прие на второ четене промените в закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества

Контролът за производството на оръжия минава към икономическото министерство, решиха депутатите с приетите на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства.  

Според мотивите на вносителите от ГЕРБ производството на оръжия е процес, който се свързва с икономиката на страната и контролът следва да се извършва от ресорното ведомство, а не от МВР, както е сега. Очаква се с промените да се намали и административната тежест, както за службите на силовото министерство, така и за гражданите и фирмите, които са в обхвата на закона.

С новите текстове процедурата по регистрация и лицензиране на оръжията остава под контрола на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия към Министерския съвет. Единствената промяна е крайният административен акт, под който ще стои подписът на министъра на икономиката.

Депутатите облекчиха още режима за съхранение и употреба на колекционерски оръжия. С внесените изменения се цели защита на автентичността и функционалността, свързана с културно-историческата стойност на оръжията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още