Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Споделеното пътуване няма да се наказва

Политика

Споделеното пътуване няма да се наказва

Споделеното пътуване няма да се наказва - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите се разбраха за нерегламентираните превози

Споделеното пътуване няма да се наказва, решиха депутатите. Народните представители приеха повторно промените в Кодекса за търговско корабоплаване, касаещи нерегламентираните превози.

Георги Свиленски от БСП декларира от трибуната, че социалистите ще подкрепят предложените текстове. Той благодари на мнозинството, че се е вслушало в препоръките на опозицията и първоначално приетите текстове са коригирани.

„Административното наказание и наказателното преследване за нарушителите се разделят. Хората, които извършват споделено пътуване, сега могат да бъдат абсолютно спокойни. Отпада и нормата за 10г. затвор“, коментира Свиленски и изрази надежда да се приеме законодателство, което да реши проблема с нерегламентираните превози.

„Текстовете отговарят на целта, която преследваме. На второ място ще се постигне нужната регулация на тези така важни обществени отношения. Не на последно място ще се противодейства на нерегламентирания превоз на пътници. Текстовете са ясни и недвусмислени", подчерта от своя страна и Иглика Събева от ГЕРБ. Колегата й Светослав Иванов също подчерта от трибуната, че с предложените текстове споделеното пътуване няма да се засяга от промените в Наказателния кодекс.

„Когато днес 30 млн. лв. дава държавата в подкрепа на транспортния бранш, те няма да изтичат при нерегламентираното пътуване“, изтъкна Светослав Иванов.

От опозицията очакват след гласуваните промени МВР, Министерството на транспорта и Министерството на финансите да започнат да налагат наказания за нерегламентиран превоз, с което да бъде прекратен този порочен модел.

През ноември парламентът подкрепи президентското вето върху текста. В мотивите на държавния глава беше записано, че не оспорва обществената опасност от нерегламентираните превози, но смята, че не са уточнени критериите за разграничаване на това нарушение от така нареченото споделено пътуване. Така законът се върна за ново обсъждане.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети