Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Сайтовете с видео съдържание вече под контрола на СЕМ

Политика

Окончателно: Сайтовете с видео съдържание вече под контрола на СЕМ

Окончателно: Сайтовете с видео съдържание вече под контрола на СЕМ - Tribune.bg
Снимка:

Телевизиите постепенно стават достъпни за хора с увреден слух и зрение

Сайтовете с видео съдържание вече са под контрола на СЕМ, решиха депутатите с приетите на второ четене промени в Закона за радио и телевизия. Така в обхвата на закона попадат услугите на платформи за споделяне на видеоклипове, доколкото попадат в областите, координирани от европейска директива.

Съгласно текстовете доставчиците на медийни услуги трябва да предоставят на СЕМ планове за действие във връзка с непрекъснатото и постепенно увеличаване на достъпността на предоставяните от тях услуги за хората с увреждания за тригодишен период. Тези сайтове следва да се предоставят на СЕМ и годишни отчети за напредъка, постигнато отношение на достъпността на техните услуги за хора с увредено зрение и слух.

Доставчиците на медийни услуги ще трябва да гарантират, че информацията за извънредни ситуации, включително публичните съобщения и съобщенията при природни бедствия, която се оповестява на обществеността чрез аудио-визуални медийни услуги, се предоставя по достъпен за хора с увреждания начин.

В хода на дебата по законопроекта от ВМРО обявиха, че ще внесат законопроект БНР и БНТ да излъчват само на български език. Предложение на ВМРО не било отразено в доклада по гласувания днес законопроект. Патриотите предложили всички български програми по радиа и телевизии да са само на български език. Те обявиха, че са против това националното радио и телевизия да имат предавания на турски и обещаха да внесат скоро такава промяна в Закона за радиото и телевизията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати