Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Онлайн: Работодатели и синдикати обсъждат с правителството Националния план за възстановяване

Политика

Онлайн: Работодатели и синдикати обсъждат с правителството Националния план за възстановяване

Онлайн: Работодатели и синдикати обсъждат с правителството Националния план за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Общественото обсъждане на документа изтича на 29 ноември

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание, на което социалните партньори ще обсъдят проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. В плана за обособени четири стълба с пропорционален ресурс за изпълнението на всеки от тях - това са „Иновативна“, „Зелена“, „Свързана“ и „Справедлива“ България.

Целта на Националния план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията чрез набор от мерки и реформи. Същевременно планът полага основите за "зелена" и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на "зелената сделка".

В становище по проекта от Асоциацията на индустриалния капитал в България определиха инвестиционния ресурс, предвиден в плана, като безпрецедентна възможност за подобряване на социално-икономическата среда в страната.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров настоя, че до Коледа страната ни трябва да формулира най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.

Срокът за обществено обсъждане на документа Плана на 29-и ноември.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети