Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ОП, БСП и ДПС предпазливи в оценките си за ВИК холдинга

Политика

ОП, БСП и ДПС предпазливи в оценките си за ВИК холдинга

ОП, БСП и ДПС предпазливи в оценките си за ВИК холдинга - Tribune.bg
Снимка:

ВИК мрежата в страната е изключително амортизирана, напомниха депутатите

Идеята на правителството за ВиК асоциация, която да обедини всички дружества, бе посрещната със смесени чувства от народните представители – партньори на ГЕРБ и представители на опозицията. В кулоарите на парламента Искрен Веселинов сподели, че „доста предпазливо гледа“ на ВИК холдинга.

„ВиК мрежата в страната е изключително амортизирана. За да бъде приведена в нормално състояние, трябват 11 милиарда лева“, напомни войводата. Според него добрата новина е, че има един млрд. заделени средства за целта.

"Ако разпределя пари е добре, но ако събира от едни дружества, за да даде на други, тогава се губи справедливостта", коментира депутатът.

По думите му на „Обединените патриоти“ е нужна още информация, за да преценят добра ли е идеята или не.

"Има рискове, това мога да кажа", коментира Веселинов пред журналисти. "Въпросът е каква е политиката и каква е финансовата обезпеченост при създаването на този холдинг", посочи депутатът.

Идеята на правителството за ВиК холдинг ще замаже отговорността, изтъкна пред журналисти народният представител от ПГ на "БСП за България" от Шуменски избирателен район Иван Иванов.

"Прехвърляйки всички ВиК дружества под една шапка означава, че всичко, което се е случило до този момент, всички кражби във ВиК дружествата ще бъдат заметени", категоричен е Иванов. Той предупреди, че Шумен е следващият град във водна криза, а местното ВИК е със запорирани сметки и практически във фалит.

Йордан Цонев от ДПС посочи, че идеята на правителството е  „много е сурова“. „Едва сега я научихме. В дебата ще ви кажем“, обеща Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати