Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Опоненти подправили гласа на кандидат за районен кмет с изкуствен интелект

Политика

Опоненти подправили гласа на кандидат за районен кмет с изкуствен интелект

Опоненти подправили гласа на кандидат за районен кмет с изкуствен интелект - Tribune.bg

Предизборната кампания в Пловдив тръгна в нова, но изключително мръсна посока. Сутринта до медиите от фалшив e-mail бе изпратен „запис“ на Георги Титюков, който „купува“ гласове в Пловдив, съобщава Plovdiv24.bg.

„Записът“ е изкуствено генериран, най-вероятно от бот, твърди медията.

„Категорично не е моят глас на този запис. Най-вероятно е Chat GPT бот или както там се казва. В момента пиша сигнал до Районна прокуратура за клевета, за измама, за опит да се повлияе на изборния резултат. Очаквам прокуратурата да разследва и да установи истината. Човек в една нормална правова държава какво да направи, освен да подаде сигнал в прокуратурата?“, коментира Георги Титюков, номинираният от “Съединени за Пловдив” за кмет на район “Централен”, който не стигна до балотажа.

„Говорих с един адвокат по наказателно право. Той каза, че с тоя шум, дето са направили за фон, е да се прикрият всички накъсвания и т.н. Аз разбрах от журналисти за този запис, пратиха ми го. Слава богу, пловдивските журналисти, които ми познават гласа, казват, че не е моят глас“, категоричен е кандидат-кметът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети