Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Опозицията: Само Луканов е имал повече министри, изчегъртаха „Младежта“ от ММС

Политика

Опозицията: Само Луканов е имал повече министри, изчегъртаха „Младежта“ от ММС

Опозицията: Само Луканов е имал повече министри, изчегъртаха Младежта от ММС - Tribune.bg
Снимка:

Депутати от опозицията обявиха личните си мотиви да гласуват „против“ правителството. Те публикуваха коментари в официалните си профили в социалните мрежи.

Екатерина Захариева, ГЕРБ: Само правителството на Луканов е имало повече министерства и министри

Гласувах против предложената структура на Министерския съвет по много причини. Никога през последните 32 години не е имало толкова много заместник министър-председатели. А по брой министерства и министри – честито колеги, само правителството на Луканов е имало повече, и то само с едно. И това нямаше да е от голямо значение, ако беше направено на принципна основа и с цел подобряване на работата на държавната администрация и по-добро управление, координация и контрол.  Само че нищо такова няма да се случи при структурата, която предлагате, колеги.

Прехвърлянето пък на агенции, дирекции, дружества, е пълен миш-маш. Питам се защо Агенцията по горите или Българската агенция за безопасност на храните преминават към министър-председателя – това е напълно лишено от логика? Дали не е само защото Министерство на земеделието попадна в квотата на неточния коалиционен партньор?!

Заместник министър-председателят по ефективно управление дали не беше създаден пак защото част от министерствата попаднаха в друг неточен коалиционен партньор, защото няма никаква логика част от регистрите като Агенцията по кадастър или ГРАО или Търговския регистър да са при него, а не където си бяха или под шапката на министъра на електронното управление. Защо ако целта на този вицепремиер е да обедини регистрите, само тези регистри се прехвърлят към него. И какво точно ще прави тогава министъра на електронното управление.

Предложената структура ще блокира работата на миниум половината министерства за шест месеца при оптимистичен сценарии, ще раздуе политическите кабинети до невиждани висоти.

Красен Кралев, ГЕРБ: Назначиха млади хора на важни управленски позиции, но забравиха за всички  младежи в България

Днес гласувах против предложените състав и структура на Министерски съвет, защото за първи път от 30 години младежкият сектор бе тотално неглижиран. В България младите хора от 15 до 29 години са близо милион и 300 хиляди  - но явно за уважаемите новоуправляващи тези хора нямат никакво значение.

Назначиха млади хора на важни управленски позиции, но забравиха за всички  младежи в България, които няма да получат адекватна подкрепа. Вместо това решиха да „изчегъртат” младежта от държавните приоритети. Младежкият сектор беше буквално изтрит от името на Министерство на младежта и спорта, като не е ясно къде е преместен и дали въобще ще го има.

Явно според новото управляващо мнозинство въпросите за бъдещето на младите хора не са важни?! Как тогава ще осигурят младежкото развитие? Как ще обяснят на международните партньори на България, че за първи път младежта е брутално изтрита от приоритетите на държавата?

2022 година бе обявена за Европейска година за младежта – вместо България да продължи да се доказва като един от лидерите в посока младежко развитие, новоуправляващите решиха да смажат този сектор. Дори и да оставят дирекция “Младежки политики” в някой ъгъл някъде–фактът, че не включиха “младежта” в името на нито едно министерство е унизителен.

Това, че България има Европейски комисар за младеж, координатор по въпросите на ЕС за младежта, специален пратеник на Генералния секретар на ООН по младежта, трябваше да им подскаже, че младите хора са основен приоритет в глобален мащаб. Явно не са според наричащите себе си “промяната”.

Бог да пази България!

Младен Шишков, ГЕРБ: И най-чаровната усмивка не може да ме убеди, че когато някой доказано е нарушил Конституцията, ще спазва законите

Гласувах срещу тази утопична сглобка, самопровъзгласила се за „супер“ кабинет по няколко причини.

1. Юридически. И най-чаровната усмивка не може да ме убеди, че когато някой доказано е нарушил Конституцията, ще спазва законите на страната. Нас повече от десетилетия ни обвиняват в какви ли не престъпления срещу човечеството и въпреки това за 7-8 месеца не доказаха нищо. С цялата власт в ръцете си. А тези хора още с влизането си в политиката потъпкаха върховния закон.

2. Идеологически. Няма как човек изповядващ християнските ценности и представляващ дясно консервативна идеология, да подкрепи ляво либерално правителство, споделящо джендъризацията. От къде знам това ли - ами много скоро ще го разберете.

3. Прагматични. Колкото и симпатични да са тези „младежи“, те не са подготвени да управляват държава. Да, имат гръб и то какъв - зад тях стои най-мракобесната партия в историята на България. Партията заради която седем десетилетия сме на опашката на Европа. Има какво да научат. Определено.

4. Математически. Ще обърна внимание и на още един факт, който все още не е забелязан от анализаторите. ПГ на ПП. Всички правят някакви кръчмарски сметки и смятат едно число 67 за консолидирано. Но без кръчмаря. Защото колкото и умни, и красиви да са тези хора, те не познават нито политическата дисциплина, нито имат парламентарна култура. Повечето от тях дори общински съветници не са били. Да не говорим, че заявките които бяха дадени преди изборите, пряко рефлектират върху интересите на бизнесмените сред тях, както и на IT сектора. Любопитно ще бъде как ще успеят да ги убедят да подкрепят идеи, които рязко биха разбили личния им житейски ритъм. Предстои да видим.

5. Политически. Партии които са признали, че са изгубили изборите сега ще ни дават наклон на живота. Партии, които бяха поставени от избирателите в ъглите на парламента. Хора, изгонени за корупция от своите, ще бъдат вицепремиери. Корупцията ще има нулева толерантност към корупцията. Оксиморон. В младостта си влязох в политиката, за да помогна за откъсването на БСП от държавната хазна. Така и стана. А днешните млади хора, върнаха партията нанесла най-големи щети на държавата. На кон. На черен кон, през парадния вход.  Дано някога осъзнаят какво са направили.

6. Спортни. Когато изгубиш съревнование, сядаш на скамейката, наблюдаваш по-добрите, учиш се и продължаваш да тренираш. А не даваш съвети и не ръководиш тези, които са те победили.

7. Егоистични. Защото не желая да ме управлява комсомола. Нито пък милицията. Нито ъпдейта на Бекапе. Още по-малко Юпитата-2.

Точка!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати