Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Оранжев и жълт код за сняг и дъжд в цялата страна

Политика

Оранжев и жълт код за сняг и дъжд в цялата страна

Оранжев и жълт код за сняг и дъжд в цялата страна - Tribune.bg
Снимка:

Оранжев и жълт код за снеговалежи и валежи от дъжд са обявени за 10 януари на територията на цялата страна, предаде БГНЕС.

Оранжевият код за интензивни валежи от сняг е за три области – Видинска, Монтанска и Врачанска. Снежната покривка до полунощ ще се увеличи до 30-40 см, в близост до Дунав до 15-20 см.

В останалата част от Северна България е обявен жълт код за снеговалежи, включително и за София област и София град. В Софийско снежната покривка ще се увеличи до 15-17 см. Преди обяд валежът временно ще отслабне, но в следобедните часове отново ще се усили, към вечерта снегът ще премине в дъжд.

В останалите области от Северна България снежната покривка ще се увеличи до 10 см. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток и ще създава условия за виелици и навявания. В Южна България ще вали интензивен дъжд с количества за денонощието до 25 л/кв.м. В Пазарджишка и Пловдивска област ще вали дъжд и сняг, също с количества до 25 л/кв.м.

Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, за София минус 1. Максималните температури ще бъдат между 0 и 7 градуса, за София 1, по Черноморието 6-7 , в южните райони около 3-6 градуса, в Северна България между 1 и 3 градуса. В понеделник валежите от дъжд и сняг ще продължат, ще се образуват и поледици. Температурите остават без промяна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати