Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Орбан благодари на Каракачанов за подкрепата срещу ЛГБТИ+ пропагандата

Политика

Орбан благодари на Каракачанов за подкрепата срещу ЛГБТИ+ пропагандата

Орбан благодари на Каракачанов за подкрепата срещу ЛГБТИ+ пропагандата - Tribune.bg
Снимка:

„Останахме малко, но битката е важна“, това гласи посланието, отправено от унгарския премиер

Премиерът на Унгария не е сам в битката си срещу неолибералните атаки над неговото законодателство. Една от неизменно подкрепящите го политически формации е ВМРО и това не остана незабелязано от ФИДЕС, а и от самия Виктор Орбан. Министър-председателят на Унгария изказа благодарност към ВМРО с писмо до председателя Красимир Каракачанов. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

„Неслучайно в него министър Орбан пожелава на ВМРО успех в „отговорните ѝ задължения“. Той отлично знае, че в България водим сходна битка и че сме почти сами в нея. Но както той, така и ние няма да отстъпим, въпреки огромния, порочен международен натиск. Защото ние все още сме суверенни държави, които най-добре знаят от какво се нуждаят техните граждани и какво е най-доброто за нацията. Ще продължим да се застъпваме за семействата, за правата на родителите, за защитата на децата и тяхното бъдеще“, заявяват от ВМРО.

Преди седмица, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки подкрепиха с подписите си Декларация за бъдещето на Европа, изготвена от председателя на полската управляваща партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински и подкрепена от председателя на управляващата партия в Унгария ФИДЕС и премиер Виктор Орбан.

Декларацията за бъдещето на Европа е за съюз на суверенните нации и против намеренията за изграждането на европейска свръхдържава.

„Европейският съюз се нуждае от дълбока реформа, защото днес вместо да защитава Европа и наследството ѝ, вместо да дава възможност за свободно развитие на европейските нации, той самият се превръща в източник на проблеми, безпокойство и несигурност. ЕС става все повече инструмент на радикални сили, които биха искали да осъществят културна и религиозна трансформация и в крайна сметка безнационално изграждане на Европа, целящо създаване на европейска свръхдържава, разрушаване или отмяна на европейските традиции, трансформация на основните социални институции и морални принципи“, пише в Декларацията.

Каракачанов и Джамбазки са убедени, че сътрудничеството на европейските държави трябва да се основава на традиции, уважение за културата и историята на страните, зачитане на християнското наследство на Европа и общите ценности, които обединяват нашите нации, а не върху тяхното унищожаване. Те потвърдиха изказаното становище от Качински и Орбан в Декларацията, че семейството е основна единица на нашите народи и то се състои от мъж и жена.

Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки се присъединиха към апела на двамата евролидери – „Нека заедно реформираме Съюза за бъдещето на Европа“.

Ето текста на подписания документ:

АПЕЛ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА

В дебата за бъдещето на Европа, който наскоро започна, не трябва да липсва гласът на партиите, изразяващи идеите за свободата на нациите и традициите на европейските народи, представляващи гражданите привързани към европейската традиция.

Бурната история на Европа, особено през миналия век, донесе много нещастия. Нации, защитавайки суверенитета и териториалната цялост срещу агресорите, са пострадали толкова, колкото човешкото въображение не може да си представи. След Втората световна война някои европейски държави трябваше да се борят с господството на съветския тоталитаризъм в продължение на десетилетия преди да си възвърнат независимостта. Тази независимост, Атлантическите връзки на ЕС и НАТО, както и мир между сътрудничестващите си нации са големи постижения за значителен брой европейци, което им дава усещане на постоянна сигурност и създава оптимални условия за развитие.                                          


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати