Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Орхан Исмаилов след скандала: Аз съм председател на НПСД

Политика

Орхан Исмаилов след скандала: Аз съм председател на НПСД

Орхан Исмаилов след скандала: Аз съм председател на НПСД - Tribune.bg
Снимка:

Звънели хора от партията, за да заявят подкрепа

Орхан Исмаилов не подлага на съмнение, че той е председател на Народната партия "Свобода и Достойнство" (НПСД). „Орхан Исмаилов е председател. Това е удостоверение от Софийски градски съд за актуалното състояние на партията, издадено на 29 януари. Още, когато излязоха с тази декларация срещу мен, аз помолих съда да видим какво и как“, заяви той.

Преди дни стана ясно, че Изпълнителният политически съвет на НПСД е решил почти единодушно Орхан Исмаилов да бъде изключен. Мястото му се заема от досегашния му заместник Касим Дал, който е и създател на партията. Исмаилов беше изключен, след като беше обявена коалицията "Воля – българските родолюбци", а Касим Дал обяви, че няма да бъде част от новата "тюрлюгювеч коалиция" на Веселин Марешки.

На въпрос: Говорихте ли с новия председател Касим Дал, Исмаилов отговори, че това значи да си говори със себе си. „ Явно има вътрешно противоборство, но затова има компетентен орган по устав и това е Контролният съвет на НПСД. Чакаме решението на Контролния съвет, а по устав, след това само председателят на партията има право да свиква Изпълнителен политически съвет“, обясни той.

Другата седмица с парламентарната група на ВОЛЯ ще се съберем всички. Много хора са с нас и от тази декларация, която излезе, половината ми звъннаха, че не са се подписвали и нямат информация за какво става въпрос. Това пък съобщи заместник председателят на партията Тихомир Пейчев. Той допълни, че не са получили достъп до партийния офис, но очакват скоро органите на реда да осигурят такъв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети