Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Осъден за убийство на дете в листите на „приятелите“ на Божков

Политика

Осъден за убийство на дете в листите на „приятелите“ на Божков

Осъден за убийство на дете в листите на приятелите на Божков - Tribune.bg
Снимка:

Васил Божков оглавява листата на БНО в 25 МИР в София

Панагюрският бизнесмен Цветан Пъков, който през пролетта на 2015 г. прегази с джипа си 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище, се е включил в надпреварата за народни представители на 4 април, съобщи „Монитор“. Пънков е листите на Българско национално обединение-БНО, които пък решиха да са „мандатоносител“ на „Българско лято“ на обвиняемия Васил Божков.

В края на юни 2015 година Окръжен съд-Пазарджик осъди Пъков на 4 години. Делото беше гледано по съкратената процедура. Обвиняемият призна пред съда, че е сгазил 6-годишния Петьо с джипа си. Според експертизата той е карал със 78 км в час. 

Пловдивският апелативен съд потвърди наказанието, но през 2018 година Пънков беше пуснат предсрочно от затвора. Изтърпял повече от половината от присъдата си.

Името на Пъков лъсна на 7-мо място в листата на БНО в 13-ти многомандатен пазарджишки избирателен район.

Междувременно стана ясно, че Божков повежда листата на БНО в 25 МИР в София. В 25 МИР бизнесменът, който в момента се укрива в Дубай, ще се изправи в челен сблъсък с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп, търговия с влияние и др. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на престъпна група, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Сред тях – убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Бизнесменът има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети