Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Още един политик с апартамент на преференциални цени?

Политика

Още един политик с апартамент на преференциални цени?

Още един политик с апартамент на преференциални цени? - Tribune.bg
Снимка:

Красимир Първанов купувал за 616 евро на кв. м. в кв. „Изток”, съобщава bTV

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени, съобщава bTV.

През есента на 2018 г. Първанов си купува апартамент от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. Това прави точно по 616 евро на кв. м.
Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. „Изток” на ул. „Тинтява”, на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Проверката на bTV и „Антикорупционния фонд” показа още, че с апартамент в същата сграда няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков. Сделката на Божков за апартамента е излязла 682 евро на кв. м.

От 1990 г. до 2007 г. Красимир Първанов заема различни длъжности в „Електроразпределение Столичн” АД – началник подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, директор „Електроразпределение Запад”. В периода 2007 г. – 2010 г. е директор на дирекция „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи” в „ЧЕЗ Разпределение България” АД. От 2010 г. до 2012 г. е изпълнителен директор на „Националната електрическа компания” ЕАД. На 15 май 2017 г. е назначен за зам.-министър на енергетиката, сочи биографията му на сайта на Министерството на енергетиката. Номинацията му за зам.-министър идва от Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети