Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласуване

Политика

Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласуване

Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Обявяват обществената поръчка тази седмица

Основен акцент и приоритет в момента за ЦИК е въвеждането на машинното гласуване. Обществената поръчка за машините трябва да бъде обявена до края на седмицата. Това заяви председателят на ЦИК Стефка Стоева по време на пресконференция.

Тя обясни, че основните стъпки вече са направени. Приети са 25 основни решения до снощи. „Районите са определени, правилата за съставяне на районните избирателни комисии, определихме принципите, по които ще се осъществи машинното гласуване“, обясни Стоева.

„Сега най-важният въпрос, който стои пред нас е до довечера, до 24 часа съгласно хронограмата, ние трябва да одобрим всички изборни книжа и другият въпрос е да пуснем обществената поръчка. Тежка задача, изгубено е доста време за съжаление. Самата технология изисква време за обвяване, за обнародване, предстои тежка работа”, обясни тя.

Още в началото на март всички заинтересовани страни са били уведомени, че се подготвя възлагане обществена поръчка за осигуряване на специализирани устройства за машинно гласуване.

Документацията за обществената поръчка все още не е одобрена от ЦИК. „Това е една от точките в дневния ред на днешното заседание и се надяваме до края на деня да имаме документацията вече в окончателен вид”, допълни говорителят на ЦИК Александър Андреев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети