Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Основните послания в кампанията за вота са инфлацията и корупцията

Политика

Основните послания в кампанията за вота са инфлацията и корупцията

Основните послания в кампанията за вота са инфлацията и корупцията - Tribune.bg
Снимка:

Ако има как да се направи кабинет след тези избори, това има потенциал да докара хората до урните, смята Кристиян Шкварек

Основните послания в кампанията за вота са инфлацията и корупцията, коментираха пред Нова тв политолози, анализатори и ПР - експерти.

„Едната е инфлацията. Тя се използва за предизборни цели, като тезата на едната страна е, че тя е произведена вътрешно. Другата тема е корупцията и огромните кражби, в резултат на срастване на държава и бизнес последните 15 години, дори по-дълъг период“, смята политологът Ружа Смилова. Тя наблегна на факта, че има връщане на темата за корупцията, тъй като има много разкрития и то с обективни факти.

Кристиян Шкварек потвърди, че има връщане на темата за корупцията. Той наблегна на това, че основната интрига би трябвало да бъде това кой може да направи кабинет.

„Основният въпрос е ще ходим ли два пъти на избори или ще ходим веднъж. Ако има как да се направи кабинет след тези избори, това има потенциал да докара хората до урните. И обратно – заплахата, че е невъзможно да се направи кабинет след тези избори и трябва да ходим отново 2 в 1 през есента е най-силният двигател да натиснем още надолу избирателната активност. Хората ще си кажат защо да ходя сега, като ще ходя септември“, посочи Шкварек.

ПР-експертът Арман Бабикян също открои темата за корупцията.

„Секторите отдавна са разпределени – всички знаят кой е големият в кашкавала, в желязото, в нефта, в газа. Като кажат по телевизията – „Ами тя олигархията“. Тя си има имена. Секторите са изкупени. Сега когато заради войната има инфлация, се чудят защо в България е по-голяма. Ами каква да бъде? Един човек определя цените. Колкото и да пускат пъдарите по магазинчетата и да питат защо това толкова струва? Ще струва толкова, колкото иска един човек или една група фирми“, коментира Бабикян.

Бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро подчерта, че на хората им е омръзнало да се говори по едни и същи теми.

„Всеки ги използва кой както намери за добре. По отношение на цените – има правителство вече 6 месеца, гледат отблизо и нищо не правят. Но пък гледат строго и казват, че искат нов закон. Тоест казват ни да си гледаме работата, следващите да се оправят“, отбеляза Емил Димитров.

Той изтъкна, че и преди сме гледали мача – „много искам мандата, за да не направя кабинет“. Според него, който и да е първи след изборите, ще му трябват още 30-40 гласа, които някой трябва да им ги даде.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети