Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Остър сблъсък между ГЕРБ и Радев на „Дондуков“ 2

Политика

Остър сблъсък между ГЕРБ и Радев на „Дондуков“ 2

Остър сблъсък между ГЕРБ и Радев на Дондуков 2 - Tribune.bg
Снимка:

От партията са категорични, че държавният глава държи като заложник връчването на мандата, за да има актуализация на бюджета

„Парламентарната група на ГЕРБ многократно заявявахме, че при връчването на втория мандат, ще го върнем веднага. Нищо не се е променило. Становището ни остава същото. Аз не смятам, че актуализацията на бюджета трябва да е обвързана с връчването на мандати. За нас това са различни актове. В конституцията няма подобни условия. За актуализацията на бюджета мястото на тази тема е в Народното събрание.“ Това зави на срещата на „Донкуов 2“ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Считаме, че ГЕРБ остави страната в стабилно финансово състояние. Оказава се, че пари има. А само преди месеци, вие твърдяхте друго. Сега е ред на партиите, които могат да бъдат алтернатива да покажат отговорност. Тези партии и вие, господин президент, защото тези партии се родиха под вашия юмрук, тук на площада. Няма нужда от допълнителни консултации. Ние ще върнем мандата веднага без да ви предлагаме кабинет.“ заяви още Атанасова.

„С това решение вие влошавате моята работа. А що се отнася до това каква държава ни остава ГЕРБ народът се изказа на последните избори“, отговори Румен Радев.

„Що се отнася до бюджета, по никакъв начин не поставям условия. Призовавам ви да си свършите работата като депутати. Актуализация трябва да има. Следващото правителство трябва да може да управлява тази криза, която се задава.“ допълни президентът.

Десислава Атанасова отново призова държавния глава да следва конституционната процедура за връчване на проучвателния мандат за съставяне на правителство.

„Един кабинет който има ясно мнозинство, има партии, които вече дадоха заявки, ако и това не стане. Не може бъдещи събития да бъдат заложник за искане за актуализация на бюджета. За нас е важно да се вземат решения, но всичко трябва да е сложено на масата. ГЕРБ няма да участва в такъв тип правителства.“ допълни Атанасова.

По думите на Радев не бъдещи събития а, българският народ се е превърнал в заложник на политическата ситуация. Той заяви, че не се меси в работата на Народното събрание, но отново призова да се разгледа бюджета. По думите му правителствената криза, която се очертава не трябва да е за сметка на гражданите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати