Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Остър спор в парламента по темата с изслушването на Борисов

Политика

Остър спор в парламента по темата с изслушването на Борисов

Остър спор в парламента по темата с изслушването на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите задължиха премиера да се яви в пленарната зала следващата сряда

Председателят на Народното събрание Ива Митева запозна депутатите, че е получила писмо от вицепремиера Томислав Дончев, в което се потвърждава за отпуската на министър-председателя и невъзможността му да се яви в парламента.

„Бистришкият тигър е един най-обикновен заек от Банкя“, констатира Филип Станев от ИТН.

„Джипко-бибитков не дойде, удоволствие е, че е ваш лидер“, продължи Тошко Йорданов от ИТН. Последва остра реакция от ГЕРБ, а в изказване Цвета Караянчева изтъкна, че всички са се настроили срещу ГЕРБ и омразата срещу партията ескалира. Тя поиска председателката на парламента да спазва разписаната в Правилника на Народното събрание процедура.

Мая Манолова предложи решение депутатите да задължат премиера да дойде следващата сряда в парламента, но Христо Гаджев от ГЕРБ се противопостави на гласуване днес на това предложение, защото по правилник то следва да се внесе от председателят на парламента. В отговор Ива Митева изтъкна, че депутатите се намират в друг казус.

Последва опит от председателката на парламента Ива Митева да спре разискванията, а Христо Гаджев поиска 30 минутна почивка.

Драмата стана още по-тежка, защото Ива Митева отказа почивка с аргумента, че се полагало само една на заседание и депутатите вече са ползвали 20 минути по предложението „Демократична България“. Представителите на ГЕРБ, обаче, демонстративно напуснаха залата заедно с останалите си колеги, а на председателската трибуна настана паника. Наложи се по-вещият заместник-председател на парламента Кристиян Вигенин от БСП да обясни на „опитната юристка“ Ива Митева на ИТН, че Правилникът на Народното събрание позволява 30 минутната почивка, поискана от ГЕРБ.

След почивката със 145 гласа „за" депутатите приеха решение, внесено от Мая Манолова, с което задължиха министър-председателя Бойко Борисов да се яви на 21 април на изслушване по Плана за възстановяване в парламента. Против бяха само представителите на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати