Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Оставка ли? Генчовска е в Гърция на срещи на ПСЮИЕ

Политика

Оставка ли? Генчовска е в Гърция на срещи на ПСЮИЕ

Оставка ли? Генчовска е в Гърция на срещи на ПСЮИЕ - Tribune.bg
Снимка:

„Активното сътрудничество и добросъседските отношения са от ключово значение за постигане на дълготрайна сигурност, стабилност и просперитет в региона на Югоизточна Европа, особено в условията на настоящите обстоятелства“. Това е заявила министърът на външните работи Теодора Генчовска, която е начело на българската делегация в заключителните срещи на гръцкото ротационно председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Това става ясно от съобщение на екипа ѝ, докато в София се очаква днес тя да подаде оставка.

Генчовска подчертала ключовата роля на ПСЮИЕ като водещ политически формат за изграждането на доверие и сътрудничество между държавите в региона. „

България, като основател на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа, оценява високо ролята на ПСЮИЕ, който се превърна в еталон за регионално сътрудничество и доказа своята устойчивост и способност да ни обединява. Процесът е уникален и работи изключително успешно, следвайки принципите на приобщаване, взаимно уважение и разбиране“, посочила тя.

Българският външен министър пожелала успех на предстоящото черногорско председателство на ПСЮИЕ и изрази увереност в бъдещото развитие на регионалното сътрудничество.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати