Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без мотиви: Освободиха от длъжност заместничката на Демерджиев Моника Димитрова-Бийчър

Политика

Без мотиви: Освободиха от длъжност заместничката на Демерджиев Моника Димитрова-Бийчър

Без мотиви: Освободиха от длъжност заместничката на Демерджиев Моника Димитрова-Бийчър - Tribune.bg
Снимка:

Заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжност със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, съобщиха от правителствената информационна служба. Мотивите за освобождаването ѝ обаче не са обявени. 

Димитрова  бе назначена за служебен зам.-министър на вътрешните работи на 04 август 2022 г.

Преди това, в периода май - декември 2021 г. беше  зам.-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев. В месеците от януари до май 2021 г. пък бе юрисконсулт в Министерството на външните работи.

Според Breaking.bg Бийчър минава за доверен човек на „Копринката“ в МВР (бел. ред. президентският секретар Николай Копринков).

Според източници на медията, дамата е освободена по искане на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев след поредица скандали с обществени поръчки за милиони левове. Като заместник-министър Бийчър отговаряше именно за този ресор.

Провалът на проекта „Развитие на Национална Система 112 и изграждане на нова система за приемане на спешните комуникации и управление па ресурсите към службите за спешно реагиране, базирана на единна платформа, с цел подобряване на услугата Единен европейски номер 112 на територията на Република България“, част от Плана за възстановяване и устойчивост е основната причината дамата да бъде отстранена от МВР, твърдят запознати. Неговата стойност е 55 984 647 с ДДС.

Бийчър е спряла два пъти обществената поръчка за системата, която трябваше да бъде готова до пролетта на 2024 година. Според източници от МВР спирането на поръчката е предизвикало съмнения в нейната безпристрастност заради подмяна на параметрите в изгода на един от кандидатите. Подавани са и сигнали до Демерджиев, който няколко пъти я е викал в кабинета си, но не в МВР, за да не се разчуе, а в Министерски съвет, където има кабинет като вицепремиер.



Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВР
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети