Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ОТ АРХИВА – Майката на Христо Иванов през 1989: Меди Доганов е мой приятел-философ

Политика

ОТ АРХИВА – Майката на Христо Иванов през 1989: Меди Доганов е мой приятел-философ

ОТ АРХИВА – Майката на Христо Иванов през 1989: Меди Доганов е мой приятел-философ - Tribune.bg
Снимка:

Няколко поредни акции на Христо Иванов срещу Ахмед Доган успяха да изведат политика отново на политическата сцена. Председателят на „Демократична България“ води протести, громи ДПС и „мафията“ и на пръв поглед нанася тежки удари срещу почетния председател на Движението за права и свободи.

Хората с по-дългосрочна памет обаче бързо си припомниха, че всъщност семейството на Иванов и Доган се познават не от вчера, което поражда основателни съмнения доколко са искрени действията му.

„Меди Доганов е мой приятел-философ, несправедливо осъден“. Това казва по време на реч в Пазарджик пред 1989 г. Мария Бойкикева, майката на лидера на „Да, България“.

Самата Бойкикева никога не е отричала познанството си с Доган. Попитана от Агенция „ПИК“ през 2014 г. (когато синът ѝ е министър във втория кабинет на Борисов) дали приятелството им продължава, тя отговаря витиевато.

„Хората се променят. Това, което е сега Ахмед Доган, а и което съм аз, е съвсем различно от това, което сме били преди 20-30 години. Наистина го познавам отпреди 10 ноември, защото майката на неговия син беше пет години редактор в редакция „Философия” в издателството „Наука и изкуство”. Тогава аз бях главен редактор на редакцията и си спомням, когато се роди синът му. От тогава много добре го знам, а и той добре ме знае“, казва тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Е и нали са колеги, и това е било преди 31 години. Човек се променя през целия си живот. Тогава ДПС е било в СДС, после започнаха да се люспят. А Доган има син от българка, Таня за която не се е оженил. Въпросът е, че и много негови съпартийци, се отказват от него, защото виждат, че се е превърнала от философ в олигарх.
23.07.2020 18:50 / Отговор
Л. Бохачек ДПС никога не е било в СДС. Имала преговори за присъединяване, но Румен Воденичаров ги провали.
25.07.2020 10:42
А ха А Христо е обсебен от омраза към Пеевски и Борисов!
23.07.2020 19:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати