Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От деловодството на митрополит Киприан опровергават лъжи на Бойко Рашков (СНИМКИ)

Политика

От деловодството на митрополит Киприан опровергават лъжи на Бойко Рашков (СНИМКИ)

От деловодството на митрополит Киприан опровергават лъжи на Бойко Рашков (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков споделил пред сайта „Фрогнюз“, че Митрополит Киприан му се обадил, за да се извини, защото бил разбрал думите му погрешно. Истината обаче се оказва съвсем друга. Сайтът Doxologia Infonew, който пише основно религиозна тематика публикува снимки от разговор между главния редактор на медията Йордан Георгиев и деловодителя на старозагорския митрополит, иподякон Ангел Георгиев. От разменените съобщения става ясно, че митрополит Киприан не само не се е извинявал, но и очевидно никога не е имал това намерение.

Припомняме, че вчера в поредното си медийно участие, назначеният за вътрешен министър от Румен Радев, Бойко Рашков заяви пред журналисти, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и църквата в лицето на духовниците имат сделка, която се изразява в това, държавата да подпомага духовенството с ремонти, строежи и реставрация на манастири и църкви в замяна на гласове.

Митрополит Киприан реагира мигновено, като написа остра декларация и припомни годините на комунизма, когато църквата беше забранена и гонена, което вижда и с днешна дата в изказванията на Рашков.

Ето и разговора между иподякон Георгиев и главният редактор Йордан Георгиев:

„Кой ти даде информация че митрополит Киприан се е извинил на тая свиня Рашков??? И защо го пишете след като не е вярно? Може ли да ми отговориш??? Ти провери ли тази информация дали е вярно? Ако митрополита е искал да се извини той щеше да го направи публично и митрополита си стои твърдо зад думите които е написал вчера. Рашко може всичко да каже, но щом няма публична изява на владиката за извинение значи няма такова нещо. Да, извинение не е имало.“

От думите на иподякон Георгиев ясно личи колко е ядосан от поредната лъжа на Бойко Рашков, който не само, че опита да вкара църквата в политическите игри на Румен Радев срещу ГЕРБ, но и най-безцеремонно е излъгал за извинение от страна на Митрополит Киприан, каквото очевидно не е имало. Разбира се, това е поредната манипулация от страна на служебния министър, който първо говореше за десетки подслушвани кандидат-политици, после, че от ГЕРБ ядат хора, сетне си позволи дни преди изборите да обвини партията в купуване на гласове, а в същия ден, вече развихрил се от медийното внимание, което никак не му липсва, реши да обяви, че Бойко Борисов има сделка с църквата и затова давал пари за ремонти и реставрации. 

иподякон Георгиевиподякон Георгиев
иподякон Георгиевиподякон Георгиев
иподякон Георгиевиподякон Георгиев
иподякон Георгиевиподякон Георгиев
иподякон Георгиевиподякон Георгиев


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Рашков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати