Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От ГЕРБ не са съгласни да се наказват журналисти, че снимат депутати без маски

Политика

От ГЕРБ не са съгласни да се наказват журналисти, че снимат депутати без маски

От ГЕРБ не са съгласни да се наказват журналисти, че снимат депутати без маски - Tribune.bg
Снимка:

Половината от ПГ на БСП вчера беше без маски, възмути се Тома Биков

От ГЕРБ не са съгласни и се противопоставиха на депутатите от БСП, които настояха в началото на днешния парламентарен ден, през ръководството на Народното събрание да се наказват журналисти, че уронват престижа на депутатите и ги снимат без маски в сградата на парламента. В декларация от името на ГЕРБ Тома Биков напомни, че при положение, че здравният министър е издал заповед всички да носят маски и те биват спазвани, нормално е и в НС да се носят маски.

„Няма как да кажем на медиите кога и кого да покажат. Снимани са знакови лица за вашата партия и е хубаво да бъдат показани. Не сме съгласни, че медиите през ръководството на парламента трябва да бъдат наказани. За щастие медиите са факт в една демократична страна. Подобни коментари от тази трибуна са недопустими“, изтъкна Биков.

По думите му Левицата не била толкова чувствителна, когато се атакували герберите.

„Медиите са неудобство за политическия елит в една демократична страна. Когато на политиците им е неудобно, на гражданите им е удобно. Категоричното изказваме несъгласие с това, което каза г-н Жаблянов. Не смятаме, че снимането на депутати без маски е издевателство спрямо народните представители. Снимани са тези без маски, а половината ви представители вчера бяха без маски“, напомни на социалистите Биков и призова законотворците да дават пример.

В отговор Валери Жаблянов го обвини, че има архаична представа за медиите, защото те също могат да нарушават правата на гражданите и да злоупотребяват.

Юристът Красимир Ципов от ГЕРБ припомни на заместник-председателят на НС Емил Христов, че дава думата на Жаблянов след декларация на ГЕРБ, което е нарушение на правилника на Народното събрание. Така коментарите от трибуната станали изключително лош сигнал, защото спорът за маските в парламента е недопустим. Председателстващият днешното заседание Емил Христов се съгласи, че по-нататъшният дебат е безсмислен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ДАНЪКОПЛАТЕЦ Недопустимо е депутатите в НС, да бъдат без маски. Законите са еднакви за всички. Ако депутатите в НС, не спазват собствените си закони, как биха изисквали, те да бъдат спазвани от бг народ? Наглостта на "соц."комунистите е вродена. Депутатите от БКП/БСП, да бъдат също глобявани с по 300 лв.
26.06.2020 10:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети