Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От Плана за възстановяване: Купуват 62 нови влака

Политика

От Плана за възстановяване: Купуват 62 нови влака

От Плана за възстановяване: Купуват 62 нови влака - Tribune.bg
Снимка:

България планира да закупи 62 нови влака. Предложението попада в обхвата на преработения Национален план за възстановяване и устойчивост. Това стана ясно по време на обществени съвет, организиран от Министерството на финансите.

Според предвидените мерки за крайградските райони ще бъдат осигурени 42 електрически влака, които развиват максимална скорост от 160 км/ч. Те ще са оборудвани с европейската система за управление на железопътното движение и ще се движат в районите около София, Пловдив и други градове. За основните направления в страната е планирано да бъдат закупени 20 електрически push-pull влакове с възможност за развиване на до 200 км/ч., които ще покриват 14 направления. За маневрените дейности в депата пък ще се осигурят 18 локомотива.

Сред останалите мерки, които новият състав на Министерството на транспорта е изготвило, се нарежда още внедряването на европейска система за управление на железопътното движение по линията Русе – Каспичан – централизация с автоматично управление на движението на влакове, закупуване на нова апаратура с броячи на оси на 20 прелеза, пътнически информационни системи и видеонаблюдение. Такава система за управление е предвидена и за вече наличните влакове – 108 магистрални електрически локомотиви и мотрисни влакове. Задължително условие е техният оставащ „живот“ да бъде поне 10 години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати